Totrinnspålogging

Derfor er dette så viktig

Har du en sikker pålogging? Det er viktig for å unngå kontokapring.

TOFAKTOR: Når du logger på en tjeneste må du godkjenne påloggingen i en app. Det øker sikkerheten betraktelig. Foto: Pål Joakim Pollen. Video/Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du en sikker pålogging til sosiale medier eller e-post?

Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) mener at totrinnspålogging, eller tofaktorautentisering, burde vært standard på alle nettjenester, både hjemme og på arbeidsplassen, skriver de i en pressemelding.

Hva vil totrinnspålogging si?

Informasjonssjef hos Telenor Norge, Magnus Line forteller i en e-post til Dinside at totrinnspålogging er en svært enkel og god sikkerhetsmekanisme, som minimerer risikoen for at uvedkommende får tilgang til din privatøkonomi, e-post og andre tjenester du bruker på nett.

- Totrinnspålogging er noe Telenor anbefaler sterkt der dette tilbys. Mekanismen sørger at du må gjennomføre ett ekstra steg for å bekrefte din identitet, utover å skrive inn passord. forklarer han og fortsetter.

- Som oftest innebærer løsningen at du får tilsendt en SMS med en unik kode, eller at du henter ut denne koden via en egen app – ikke ulikt prosessen med pålogging i nettbank med BankID.

En undersøkelse NorSIS har gjennomført i forbindelse med Nasjonal Sikkerhetsmåned i oktober, viser at kun 4 av 10 som kjenner til totrinnspålogging faktisk bruker det på tjenester som Facebook, Snapchat og Instagram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer