Derfor er ikke iMessage på Android

– iMessage på Android vil skade oss mer enn det hjelper oss.

IMESSAGE: Android-brukere må se langt etter en offisiell iMessage-app. Foto: NTB/Shutterstock
IMESSAGE: Android-brukere må se langt etter en offisiell iMessage-app. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

«Fortnite»-skaper Epic Games er en del av en pågående rettslig disputt med Apple. Bakgrunnen er (av)publisering av «Fortnite» på Apple App Store, og under rettssaken dukker det opp interessante detaljer som blant annet avslører hvorfor Android-brukerne ikke får tilgang til Apples populære meldingsapp, iMessage.

Epic Games hevder nemlig at Apple konstant forsøker å låse kundene til sitt eget økosystem, og bruker FaceTime og iMessage som to eksempler.

Selskapet argumenterer med at Steve Jobs i 2010 uttalte at videotjenesten FaceTime skulle bli en åpen industristandard, men er fortsatt kun tilgjengelig på Apples enheter, og hevder at iMessage er en viktig brikke for Apple for å holde kundene i sitt økosystem, og viser til uttalelser fra toppledere i Apple.

Vil tape på det

Blant annet fra en e-post i 2016 sendt fra en daværende Apple-ansatt:

– Den vanskeligste årsaken til å forlate Apple-universet, er iMessage ... iMessage utgjør en seriøs innlåsing, skrev personen.

I en kommentar til den uttalte Phil Schiller, Apple Fellow som rapporterer direkte til toppsjef Tim Cook, at «å få iMessage på Android vil skade oss mer enn det hjelper oss. Denne e-posten illustrerer hvorfor».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.