Derfor er ikke iMessage på Android

– iMessage på Android vil skade oss mer enn det hjelper oss.

IMESSAGE: Android-brukere må se langt etter en offisiell iMessage-app. Foto: NTB/Shutterstock
IMESSAGE: Android-brukere må se langt etter en offisiell iMessage-app. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

«Fortnite»-skaper Epic Games er en del av en pågående rettslig disputt med Apple. Bakgrunnen er (av)publisering av «Fortnite» på Apple App Store, og under rettssaken dukker det opp interessante detaljer som blant annet avslører hvorfor Android-brukerne ikke får tilgang til Apples populære meldingsapp, iMessage.

Epic Games hevder nemlig at Apple konstant forsøker å låse kundene til sitt eget økosystem, og bruker FaceTime og iMessage som to eksempler.

Selskapet argumenterer med at Steve Jobs i 2010 uttalte at videotjenesten FaceTime skulle bli en åpen industristandard, men er fortsatt kun tilgjengelig på Apples enheter, og hevder at iMessage er en viktig brikke for Apple for å holde kundene i sitt økosystem, og viser til uttalelser fra toppledere i Apple.

Vil tape på det

Blant annet fra en e-post i 2016 sendt fra en daværende Apple-ansatt:

– Den vanskeligste årsaken til å forlate Apple-universet, er iMessage ... iMessage utgjør en seriøs innlåsing, skrev personen.

I en kommentar til den uttalte Phil Schiller, Apple Fellow som rapporterer direkte til toppsjef Tim Cook, at «å få iMessage på Android vil skade oss mer enn det hjelper oss. Denne e-posten illustrerer hvorfor».

Craig Federighi, senior visepresident for programvareutvikling i Apple, var bekymret for at foreldre med iPhone kunne gi en Android-telefon til barna hvis iMessage var på Android.

– iMessage på Android vil kunne fjerne en hindring for iPhone-familier å gi barna deres Android-telefoner, viser Epic Games til i retten.

Valgte å ikke utvikle for Android

Samtidig siterer «Fortnite»-utvikleren Eddie Cue, senior visepresident for internettprogramvare og tjenester i Apple, om at Apple helt tilbake i 2013 valgte å ikke utvikle iMessage til Android. The Verge skriver at Cue innrømmer at Apple kunne ha utviklet iMessage til Android slik at brukere på begge plattformer kunne ha kommunisert med hverandre, men at appen aldri ble noe av.

Appen Beeper lovet tidligere i år å tilby iMessage på både Android og Windows, med litt triksing og miksing.

Apple har de senere årene lansert flere apper til Android og andre plattformer. Blant annet Apple Music til Android og Apple TV+ til smart-TV-er, PlayStation og Xbox.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer