Messenger

Derfor får du ikke svar

Opplevd at Messenger viser at du er aktiv selv om du ikke er det?

MISVISENDE: Selv om en person er merket som aktiv i Facebook Messenger, trenger det ikke å bety at han eller hun bruker appen for øyeblikket. Foto: Kirsti Østvang
MISVISENDE: Selv om en person er merket som aktiv i Facebook Messenger, trenger det ikke å bety at han eller hun bruker appen for øyeblikket. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Sendt en melding på til en venn som vises som «grønn» på Facebook Messenger uten å få svar med en gang? Det er ikke nødvendigvis slik at personen ignorerer deg.

Aktiv-statusen er ment å vise deg om en bruker er aktiv eller ikke. Den er grønn når du er aktiv, rød når du ikke er aktiv. Den kan også vise når personen sist var pålogget.

Men både vi og andre har erfart at noen vises som aktiv på Messenger når de umulig kan være det, for eksempel på natta når de sover (og ja da, en person kan alltids være aktiv selv om hen ikke hevder det, men det hører hjemme i en helt annen spalte).

Oppdateres i bakgrunnen

Det finnes imidlertid flere grunner til at Messenger kan vise at du er aktiv selv om du ikke er det.

Facebook skriver selv på sine supportsider at det kan være «en forsinkelse fra noen blir aktive eller nylig har vært aktive og tidspunktet for når de vises som aktive eller nylig aktive».

Så er det slik at Messenger-appen kjører i bakgrunnen på mobilen når du ikke bruker den, såframt du ikke manuelt har avsluttet den - noe vi fraråder å gjøre i for stor grad. Er mobilen din koblet til Internett, vil den derfor se etter oppdateringer hele tida - og dermed vises du som aktiv for vennene dine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer