Derfor krasjer appene dine

Google bekrefter problemer. Slik fikser du det.

ANDROID WEBVIEW: En problematisk oppdatering til WebView rammet flere Android-apper. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
ANDROID WEBVIEW: En problematisk oppdatering til WebView rammet flere Android-apper. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Hvis du opplever og irriterer deg over at enkelte Android-apper krasjer, er du ikke alene. Problemene skyldes en feil med Android System WebView, en systemkomponent som gjør at Android-apper kan vise nettinnhold.

Det bekreftet Google overfor The Verge i går:

– Vi er klar over et problem med WebView som gjør at enkelte apper på Android krasjer for enkelte brukere.

WebView ligger forhåndsinstallert på alle nyere Android-enheter og blir oppdatert regelmessig via Play Store. Det var en fersk og trøblete oppdatering som førte til problemene.

Oppdatering retter problemene

En midlertidig løsning, som blant annet Samsung anbefalte, var å avinstallere den seneste oppdateringen til WebView, men Google har nå sluppet en ny oppdatering som retter problemet.

For å installere den nye oppdateringen til WebView, åpner du Play Store, trykker på de tre strekene øverst til venstre og velger «Mine apper og spill».

Trykk for å søke etter oppdateringer hvis den ikke ligger klar, og deretter trykker du oppdater på både WebView for Android-systemet og Google Chrome, opplyser Google på sine støttesider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.