Derfor må du oppdatere iPhone

Apple med kritisk sikkerhetsoppdatering.

OPPDATER NÅ: Den nyeste oppdateringen til iOS byr på få, men viktige feilrettinger. Foto: Kirsti Østvang
OPPDATER NÅ: Den nyeste oppdateringen til iOS byr på få, men viktige feilrettinger. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kveld norsk tid slapp Apple viktige sikkerhetsoppdateringer til iPhone, iPad og Mac.

I de nye versjonene, iOS 17.2.1 og macOS Sonoma 14.1.2 fikses to såkalte nulldagssårbarheter, som ifølge Apple kan ha blitt utnyttet av trusselaktører, skriver Bleeping Computer.

De to feilene ble funnet i WebKit, motoren bak Apples Safari-nettleser.

- Apple er kjent med en rapport som antyder at dette problemet kan ha blitt utnyttet mot versjoner av iOS før iOS 16.7.1, skriver Apple i et sikkerhetsdokument.

20 nulldagssårbarheter i 2023

En nulldagssårbarhet er en betegnelse på en sårbarhet for dataangrep som kan ha blitt oppdaget av angripere før den ble oppdaget av andre. Ifølge Bleeping Computer er Apple oppe i 20 feilrettinger av denne typen sikkerhetshull hittil i år.

De to nyeste sårbarhetene ble funnet av Clément Lecigne i Googles Threat Analysis Group. Sikkerhetsavdelingen til Google har flere ganger funnet og lagt fram nulldagssårbarheter utnyttet av statsfinansierte hackerangrep mot journalister, menneskerettsaktivister og regimekritikere.

For å oppdatere din iPhone, gå til appen Innstillinger, velg Generelt, deretter Oppdatering.

OMSTART: Etter at Apple skrotet hjemknappen på iPhone har det blitt mye mer tungvint å kjøre en tvungen omstart av telefonen. I denne videoen viser vi deg hvordan man gjør det. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Større desember-oppdatering på vei

Seinere i desember ventes det at Apple kommer til å slippe en større iOS 17.2-oppdatering, som vil inneholde den nye Journal-appen, endringer til Apple TV-appen og nye Vær-widgeter.