Derfor postes det mange sorte bilder på Instagram i dag

Protest-bevegelse sprer seg i sosiale medier.

GÅR I SORT: Instagram fylles nå opp av sorte bilder til støtte for George Floyd og kampen mot rasisme. Skjermbilde: Kirsti Østvang
GÅR I SORT: Instagram fylles nå opp av sorte bilder til støtte for George Floyd og kampen mot rasisme. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

I kjølvannet av drapet på George Floyd, tyr folk verden rundt til sosiale medier for å vise sin støtte til Black Lives Matter-bevegelsene og protestene som foregår i USA.

I dag fylles Instagram opp av sorte bilder som en del av en aksjon kalt «Blackout Tuesday».

Begynte i musikkbransjen

Ifølge The Independent har bevegelsen sitt opphav blant aktører i musikkbransjen som forpliktet seg til å ta en pause fra å publisere noe på sosiale medier eller slippe nye utgivelser tirsdag 2. juni.

Den ble opprinnelig organisert under hashtaggen #TheShowMustBePaused.

Warner Music Group, Sony og Spotify var blant aktørene som sa de ville delta i tillegg til en rekke artister, skriver Hollywood Reporter.

Siden har det spredd seg til resten av internett, og både store merkevarer, kjendiser og vanlige personer har valgt å ta del i aksjonen.

Har fått kritikk

Noen har poengtert at å ta pause fra sosiale medier ikke vil hjelpe i en tid hvor man skal protestere.

I tillegg har det kommet kritikk fordi å fylle opp sosiale medier med sorte bilder vil gjøre at annet viktig innhold ikke blir spredd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.