Derfor postes det mange sorte bilder på Instagram i dag

Protest-bevegelse sprer seg i sosiale medier.

GÅR I SORT: Instagram fylles nå opp av sorte bilder til støtte for George Floyd og kampen mot rasisme. Skjermbilde: Kirsti Østvang
GÅR I SORT: Instagram fylles nå opp av sorte bilder til støtte for George Floyd og kampen mot rasisme. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

I kjølvannet av drapet på George Floyd, tyr folk verden rundt til sosiale medier for å vise sin støtte til Black Lives Matter-bevegelsene og protestene som foregår i USA.

I dag fylles Instagram opp av sorte bilder som en del av en aksjon kalt «Blackout Tuesday».

Begynte i musikkbransjen

Ifølge The Independent har bevegelsen sitt opphav blant aktører i musikkbransjen som forpliktet seg til å ta en pause fra å publisere noe på sosiale medier eller slippe nye utgivelser tirsdag 2. juni.

Den ble opprinnelig organisert under hashtaggen #TheShowMustBePaused.

Warner Music Group, Sony og Spotify var blant aktørene som sa de ville delta i tillegg til en rekke artister, skriver Hollywood Reporter.

Siden har det spredd seg til resten av internett, og både store merkevarer, kjendiser og vanlige personer har valgt å ta del i aksjonen.

Har fått kritikk

Noen har poengtert at å ta pause fra sosiale medier ikke vil hjelpe i en tid hvor man skal protestere.

I tillegg har det kommet kritikk fordi å fylle opp sosiale medier med sorte bilder vil gjøre at annet viktig innhold ikke blir spredd.

- Det problemet forsterkes når bildene deles med hashtaggen #BlackLivesMatter. Det har raskt blitt overtatt av de sorte bildene, som betyr at de som blar gjennom den vil oppleve det vanskeligere å finne faktiske bilder og vanlige innlegg, skriver The Independent.

Skal du dele et sort bilde, bruk derfor bare hashtaggen #BlackoutTuesday, eller ingen hashtagg i det hele tatt.

Hvordan lage et sort bilde

Ønsker du å delta i Blackout Tuesday, må du altså lage et sort bilde. Det er flere måter å gjøre det på:

  • Du kan ta en skjermdump av innlegget til en person som bruker et sort bilde.
  • Du kan søke etter et sort bilde på Google.
  • Du kan lage et sort bilde i en fotoapp.

Du kan faktisk bruke Instagram ved å trykke på kameraknappen øverst i høyre hjørne, ta et bilde, trykke på tegne-knappen oppe til venstre, velge sort og trykke og holde på skjermen til den blir helt svart. Trykk så ferdig og lagre bildet, for så å laste det opp igjen som et vanlig innlegg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer