E-posttrøbbel på iPhone

Derfor ser du kinesiske tegn i Mail-appen på iPhone

Og slik blir du kvitt problemet.

KINESISKE TEGN: Mail-appen på iPhone har litt problemer med å motta e-poster med særnorske tegn sendt fra Microsofts Outlook-app. Foto: Martin Kynningsrud Størbu.
KINESISKE TEGN: Mail-appen på iPhone har litt problemer med å motta e-poster med særnorske tegn sendt fra Microsofts Outlook-app. Foto: Martin Kynningsrud Størbu. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha sendt ut e-poster til kjære og nære med bilder fra diverse hendelser, har jeg fått tilbakemelding fra flere mottakere om at «e-posten bare inneholder kinesiske tegn og ingen bilder».

Først trodde jeg det var noe galt med e-postkontoen min eller innstillingene i appen jeg bruker, men noen raske undersøkelser viste at alt var som det skulle.

Jeg bestemte meg da for å søke opp problemet, og på Microsofts offisielle støtteforum fikk jeg svar:

Det viser seg at det er den offisielle Mail-appen til Apple på iOS som er roten til problemet. På det offisielle forumet til Microsoft, er det flust av personer som opplever dette problemet. Microsoft har til og med en egen støtteside og omtaler det som et kjent problem.

Et kjent problem

Bare for å dobbeltsjekke, spurte jeg mottakerne av e-postene med «de kinesiske tegnene» om hvilken app de brukte for å lese e-posten, og ikke overraskende brukte samtlige den innebygde Mail-appen på iPhone.

Denne feilen ser ut til å oppstå når man sender e-post, som inneholder diakritiske tegn (for eksempel ä eller ü) fra Microsoft Outlook-appen for iOS eller Android til en mottaker som bruker iOS og Mail-appen til Apple, står det å lese på WIndows-produsentens støttesider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer