E-posttrøbbel på iPhone

Derfor ser du kinesiske tegn i Mail-appen på iPhone

Og slik blir du kvitt problemet.

KINESISKE TEGN: Mail-appen på iPhone har litt problemer med å motta e-poster med særnorske tegn sendt fra Microsofts Outlook-app. Foto: Martin Kynningsrud Størbu.
KINESISKE TEGN: Mail-appen på iPhone har litt problemer med å motta e-poster med særnorske tegn sendt fra Microsofts Outlook-app. Foto: Martin Kynningsrud Størbu. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha sendt ut e-poster til kjære og nære med bilder fra diverse hendelser, har jeg fått tilbakemelding fra flere mottakere om at «e-posten bare inneholder kinesiske tegn og ingen bilder».

Først trodde jeg det var noe galt med e-postkontoen min eller innstillingene i appen jeg bruker, men noen raske undersøkelser viste at alt var som det skulle.

Jeg bestemte meg da for å søke opp problemet, og på Microsofts offisielle støtteforum fikk jeg svar:

Det viser seg at det er den offisielle Mail-appen til Apple på iOS som er roten til problemet. På det offisielle forumet til Microsoft, er det flust av personer som opplever dette problemet. Microsoft har til og med en egen støtteside og omtaler det som et kjent problem.

Et kjent problem

Bare for å dobbeltsjekke, spurte jeg mottakerne av e-postene med «de kinesiske tegnene» om hvilken app de brukte for å lese e-posten, og ikke overraskende brukte samtlige den innebygde Mail-appen på iPhone.

Denne feilen ser ut til å oppstå når man sender e-post, som inneholder diakritiske tegn (for eksempel ä eller ü) fra Microsoft Outlook-appen for iOS eller Android til en mottaker som bruker iOS og Mail-appen til Apple, står det å lese på WIndows-produsentens støttesider.

Under «løsning» skriver for øvrig Microsoft at Apple er gjort oppmerksomme på problemet og at de for øyeblikket undersøker det. Som betyr at det så langt ikke er en offisiell løsning på problemet.

Vi limte inn et utdrag av den kinesiske teksten inn i Google Translate.
Vi limte inn et utdrag av den kinesiske teksten inn i Google Translate. Vis mer

Dropp æ, ø og å eller bruk en annen app

Hva dette skyldes, er ikke lett å si, men mens vi venter på at Apple og Microsoft skal løse problemet, har vi kommet frem til to alternative løsninger.

Løsning 1:

I mitt tilfelle inneholdt e-postene kun bilder og signaturen «Med hilsen Martin Kynningsrud Størbu», og det er tydelig at ø-en byr på problemer.

Ved å droppe det siste etternavnet med bokstaven «ø» i signaturen, ble e-posten vist som den skulle i Mail-appen til Apple. Noe som da indikerer at de særnorske bokstavene skaper litt trøbbel for appen når man sender en e-post fra Outlook-appen.

Problemet med denne løsningen er at e-poster som inneholder æ, ø, å eller diakritiske tegn, ikke blir vist korrekt i Mail-appen. Skriver man en e-post på norsk, er det godt gjort å unngå disse bokstavene. Da er løsning to heller å anbefale.

Løsning 2:

Jeg ba mottakerne om åpne de aktuelle e-postene (med særnorske tegn) i Outlook-appen på iOS, og som forventet var det ingen problemer og e-posten og bildene ble vist som de skulle.

Dermed kan vi anbefale personer som opplever dette problemet og som har en e-postkonto fra Microsoft (for eksempel outlook.com eller hotmail.com), om å laste ned Outlook-appen fra App Store og heller bruke den fremfor Apples e-postapp.

Outlook-appen er for øvrig, etter vår mening, en av de beste e-postappene som er tilgjengelig på iOS og Android, og den er blitt lastet ned over 100 millioner ganger til de to plattformene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer