Google Pixel 3 lanseres 9. oktober

Derfor skulle vi ønske Google lanserte denne mobilen i Norge

Går for å ha det beste mobilkameraet.

KOMMER SNART: Dette skal være Googles kommende Pixel 3-mobil. Foto: Reddit
KOMMER SNART: Dette skal være Googles kommende Pixel 3-mobil. Foto: Reddit Vis mer
Publisert

Det er høst og tid for nye toppmodeller. Førstkommende onsdag skal Apple lansere nye iPhone-modeller.

Nå har også Google annonsert datoen for sin neste mobillansering, som finner sted 9. oktober i New York. Her skal selskapet etter sigende lansere Pixel 3, som det har gått rykter om lenge.

Selges ikke i Norge

Har du aldri hørt om Googles Pixel-telefoner, er ikke det så rart.

Pixel og Pixel XL ble først introdusert i 2016 som etterfølgere til Googles Nexus-mobiler. I 2017 kom Pixel 2 og Pixel 2 XL.

Google selger ikke Pixel-mobilene offisielt i Norge, selv om flere nettbutikker tilbyr dem. Dette er riktignok gråimporterte telefoner som koster en del mer enn de kanskje originalt ville gjort.

Det beste kameraet?

Det som gjør Pixel-telefonene så interessante er at de går for å være veldig bra, spesielt på kamerafronten. Flere av de utenlandske teknologinettstedene, som anerkjente The Verge, vurderer den for å være den aller beste kameramobilen.

Til tross for at Pixel 2 bare har ett kamera på baksiden, har den kommet best ut i tester av portrettmodus mot toppmodeller med doble kameraer bak. Hos Mashable vant den over iPhone X og Note 8, og hos BusinessInsider slo den både iPhone 8 Plus og Galaxy S9.

I tillegg er de først ut til å få de nyeste Android-oppdateringene til Google, i motsetning til med andre Android-mobiler hvor man gjerne må vente i mange måneder, om oppdateringen kommer i det hele tatt.

Derfor skulle vi ønske Google ville begynne å selge Pixel-telefonene i Norge også.

Fant Pixel 3 i baksetet på en taxi

Når det gjelder Pixel 3, har det vært mange lekkasjer om den kommende mobilen.

Nylig skal en preproduksjonsmodell ha blitt lagt igjen i en Lyft-bil (et alternativ til Uber), og sjåføren skal ha sett så mange lekkede bilder av mobilen, så han skjønte hva det var som hadde blitt lagt igjen, ifølge Android Police.

Google vil trolig slippe telefonen i to utgaver: Pixel 3 og Pixel 3 XL, etter sigende med henholdsvis med 5,5 og 6,7 tommer skjerm.

Ifølge Bloomberg kommer den største modellen til å ha en rammeløs skjerm med en såkalt «notch» i toppen, som på iPhone X. Den vanlige Pixel 3 vil se ut som forgjengeren Pixel 2.

Begge modeller vil ha stereohøyttalere.

Når det gjelder kameraet, sier ryktene at Google fremdeles ikke hopper på trenden med doble kameraer på baksiden, som Apple, Samsung og Huawei. Det blir ett kamera bak på begge modellene, men den store Pixel 3 XL-utgaven vil ifølge ryktene ha to kameraobjektiver foran - til ansiktsopplåsning, kanskje?

Liten interesse for Pixel?

Selv om Googles Pixel-telefoner går for å være blant de ypperste Android-mobilene, ligger salget godt bak både Samsung og Android. I 2017 skal selskapet ha solgt mindre enn 4 millioner enheter, ifølge tall fra IDC.

Til sammenligning solgte Apple 216 millioner iPhone-er i samme periode.

Google har ikke selv produsert Pixel-telefonene, men gått sammen med andre mobilprodusenter. HTC stod bak førstegenerasjons Pixel og Pixel XL samt Pixel 2, mens LG skal ha laget Pixel 2 XL.

I tillegg til nye mobiler, kan det også komme annen ny maskinvare fra Google den 9. oktober. På fjorårets lansering introduserte selskapet blant annet Pixelbook, Google Home Mini og Max, Pixel Buds og Clips.

For øvrig skal også Huawei lansere ny toppmodell i oktober, så det blir en spennende høst for alle oss som elsker mobiler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer