Derfor tar Android-oppdateringen så lang tid

Venter du fortsatt på Lollipop?

LOLLIPOP: Nexus-telefoner får alltid Android-oppdateringene først, men hvorfor tar det så lang tid for oss andre? Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
LOLLIPOP: Nexus-telefoner får alltid Android-oppdateringene først, men hvorfor tar det så lang tid for oss andre? Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi skriver mars 2015, og det er et halvt år siden Android 5.0 med kodenavn Lollipop ble lansert.

Allikevel er det bare et fåtall telefoner som har fått oppgraderingen, og mange venter utålmodig på at telefonen deres skal bli oppdatert.

Men hvorfor tar det så lang tid?

LES OGSÅ: Dette er nytt i Lollipop

Nexus-telefonene først

Det er Google som står bak Android, etter at søkegiganten kjøpte selskapet i 2005. Android er basert på såkalt åpen kildekode, som betyr at alle som vil kan laste ned kildekoden og gjøre sine modifikasjoner. Det gjør de aller fleste telefonprodusenter også.

Når en ny Android-versjon er klar, legger Google den ut på utviklersiden, eller AOSP som den kalles (Android open source project).

I det den legges ut der, er den også klar for Nexus-telefonene, som kan sees på som Googles egne telefoner. Dog er det ikke Google som lager telefonene – HTC, Samsung, LG og Motorola har laget Nexus-telefonene som har vært lansert til nå, og det ryktes om at det blir Huawei som får æren av å lage den neste Nexus-telefonen.

Nexus-telefonene kjører Android slik Google hadde tenkt det – uten modifikasjoner. Dermed er det alltid disse telefonene som får oppdateringene først.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer