Det beste aktivitetsarmbåndet

Hvilket skal du velge, og hvilke bør du styre unna?

HOT MED HA-PÅ-DINGSER: Aktivitetsarmbånd blir stadig mer populært, men hvilket bør du kjøpe? Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
HOT MED HA-PÅ-DINGSER: Aktivitetsarmbånd blir stadig mer populært, men hvilket bør du kjøpe? Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Aktivitetsarmbånd ble sammen med smartklokker kåret til årets julegave av Elektronikkbransjen, og kommer trolig til å ligge under en del juletrær om en drøy ukes tid.

Med et aktivitetsarmbånd kan du følge med på hvor mye du går i løpet av dagen og hvor mye du sover i løpet av natten. Det finnes aktivitetsarmbånd for alle typer bruk, både for dem med helt enkle eller mer avanserte behov, og de koster alt fra noen hundrelapper til flere tusen kroner.

Siden vi testet aktivitetsarmbånd i fjor, har det kommet flere nye produkter på markedet. Er det noen av årets nykommere du bør vurdere når du setter i gang med den siste julehandelen?

Her kan du lese vår dom over fem aktivitetsarmbånd vi har testet.

LES OGSÅ: 5 smarte ting et aktivitetsarmbånd kan gjøre

Sony SmartBand 2

Den eneste grunnen til å kjøpe SmartBand 2 er dersom du er ihuga Sony-bruker og vil at alle dingsene dine skal være laget av én og samme produsent.

Det beste aktivitetsarmbåndet


Når alt kommer til alt, holder ikke SmartBand 2 mål, i hvert fall ikke etter dagens standarder. Ikke bare er det kjedelig, traust og ser billig ut - det koster altfor mye i forhold til hva det lover å gjøre.

Som så mange andre aktivitetsmålere lansert i 2015, kommer det med optisk pulsmåling, altså pulsmåling på håndleddet, men i våre tester var den ikke til å stole på, særlig ikke under treningsøkter.

At den mangler skjerm, gjør det dessuten vanskelig å få et aktivt forhold til bevegelse gjennom dagen.

LES HELE TESTEN: Sony SmartBand 2

Testresultat

Sony SmartBand 2

Enkelt oppsett, kan lades med mikro-usb, vanntett

Kjedelig og litt billig design, mangler skjerm, appene virker lite gjennomførte, pulsmåling fungerer dårlig under trening, den automatiske søvnregistreringen er for sensitiv, for intense vibrasjonsvarsler, høy pris med tanke på hva man får


Jawbone UP3

Jawbone UP3 er et behagelig aktivitetsarmbånd, som det fint går an å ha på døgnet rundt. Dette er ikke minst et pluss om du vil registrere søvn og bruke den vibrerende vekkefunksjonen, som vi liker svært godt.

Det beste aktivitetsarmbåndet


Motiverende app med mye nyttig informasjon, men du blir litt vel avhengig av appen for å i det hele tatt kunne bruke armbåndet. Det fungerer heller ikke optimalt under trening, og vi savner skjerm for bedre funksjonalitet.

For å gi deg en ekstra dytt opp fra sofaen, har Jawbone UP3 absolutt noe for seg.

LES HELE TESTEN: Jawbone UP3

Testresultat

Jawbone UP3

Ikke for stort, behagelig å ha på. Oversiktlig app som motiverer, og enkel i bruk. Skrittelleren oppleves som riktig. Svært god vekkefunksjon og mye info om søvn. Smart magnetlader som gjør det lett å lade den opp.

Låsen på armbåndet er vanskelig å få på, og løsner lett. For lite funksjoner til treningsbruk. Mangel på skjerm og kontinuerlig pulsmåling gir klokka for få funksjoner. Aktivitetsarmbåndet krever for stor bruk av appen.


Fitbit Surge

Det beste aktivitetsarmbåndet


Hovedproblemet med Fitbit Surge-armbåndet er at det havner mellom to stoler - det er ikke et fantastisk aktivitetsarmbånd på grunn av størrelsen, ei heller er det en fantastisk pulsklokke til trening. Til trening foretrekker vi en klokke med pulsbelte som gir en mer nøyaktig puls. Klokka er rett og slett for stor og ubehagelig til at vi orker å ha den på 24 timer i døgnet.

Som treningspartner fungerer Fitbit Surge greit nok, men på grunn av størrelsen, kan vi når vi vurderer den som et aktivitetsarmbånd ikke gi mer enn en firer på terningen.

Skal du kjøpe et aktivitetsarmbånd og er fornøyd med egenskapene du får av et slikt armbånd, anbefaler vi heller at du går for Fitbit Charge HR. Rett og slett fordi den en mye mer behagelig å ha på. Hvis ikke, vil du mest sannsynlig slutte å bruke armbåndet ganske fort.

LES HELE TESTEN: Fitbit Surge

Testresultat

Fitbit Surge

Stor og oversiktlig skjerm, enkelt å registrere trening via klokka, app-uavhengig, klokke, melding/anropsvarsel på klokka, lett å feste på armen, oversiktlig og enkel app, god batteritid og kraftig vibrasjonsvekking.

Stor og klumpete, ubehagelig å ha på, henger seg opp i klær, slitsom å sove med, måler flere skritt enn det som er troverdig, gir få tilbakemeldinger.


Polar A360

Polar A360 er et av de beste aktivitetsarmbåndene vi har testet. Det har mange funksjoner, og kan gi deg mye informasjon.

Appen kunne vært bedre når det kommer til generell daglig aktivitet, men til gjengjeld får du veldig mye ekstra i form av treningsrelaterte funksjoner. Og akkurat der er Polar A360 veldig bra:

Her får du mye av det som Polar er kjent for å være god på; treningslogging og analyse. Du kan også starte, pause og stoppe treningsøkter rett fra klokka - og det er mulig å koble til et pulsbelte dersom du skulle ønske det - men pulsmålingen fra armbåndet er godt innafor godkjent!

Det beste aktivitetsarmbåndet


Vi gir Polar A360 en femmer på terningen, i likhet med Fitbit Charge HR. Fitbit er best for deg som trenger motivasjon for å komme deg opp av sofaen, mens Polar er best for deg som allerede er i god gang med jevnlig trening og kan tenke deg litt mer treningsmotivasjon. Hva som er best for deg, vil dermed avhenge av hva du trenger og ønsker.

LES HELE TESTEN: Polar A360

Testresultat

Polar A360

Behagelig å ha på. Varslinger og SMS på klokka. Enkel og lett tilgjengelig info om dagens aktivitet og hva du må gjøre for å nå målet. Vibrasjonsvekking. Mye bra info i app, spesielt med tanke på trening. Kan kobles til pulsbelte, men viser ganske korrekt puls, selv ved hard intensitet. Får påminnelser om å bevege deg når du har sittet stille for lenge.

Prisen. Skrittregistreringen virker overpositiv med tanke på skritt, målt mot skritteller. Mer for trening enn opp av sofaen - en hybrid. Litt svak på info om daglig aktivitet - men veldig bra på treningsanalyser. Mangler sosiale funksjoner, som du får med Fitbit Charge HR.


Fitbit Charge HR

Det beste aktivitetsarmbåndet


Et glimrende aktivitetsarmbånd som kan brukes med alle type mobiler. Det har skjerm, som gjør at du alltid kan se hvor mange skritt du har gått, hva pulsen din er og så videre. Du kan til og med se hvem som ringer. Nylig fikk det også støtte for automatisk registrering av treningsøkter.

Det beste er imidlertid at du kan konkurrere med kompisene dine. Det kan tross alt bli kjedelig å registrere skritt og konkurrere med seg selv. Når du sitter hjemme i stua og ser at «kompis Kåre» har gått 5.000 skritt mer enn deg den dagen, kan det være det sparket du trenger for å komme deg ut av sofaen og opp i joggeskoene.

LES HELE TESTEN: Fitbit Charge HR

Testresultat

Fitbit Charge HR

Vibrasjonsvekking, pulsmåling som er ganske korrekt - selv ved trening, kan koble deg opp mot venner og konkurrere med dem, fin og intuitiv app, kan lett sjekke hvordan du ligger an med skritt og annet på klokkeskjermen, får beskjed på klokka hvem som ringer

Vel optimistisk på skrittmålinger og øvre pulssoner, ingen varsling om sms eller venne-jubel på klokkeskjermen, kan ikke starte treningsøkt fra klokka.


LES OGSÅ: Her er de beste løpeappene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer