Samsung Galaxy S23 Ultra | TEST

- Det blir for stort

Det nye Samsung-flaggskipet er massivt på alle måter.

FULL PAKKE: Samsung Galaxy S23 Ultra har alt: stor skjerm, heftig kamera og til og med en penn. Foto: Kirsti Østvang
FULL PAKKE: Samsung Galaxy S23 Ultra har alt: stor skjerm, heftig kamera og til og med en penn. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Like etter millenniumsskiftet, før smartmobilen gjorde sin ankomst, var det en periode hvor mobiltelefoner skulle være så små og kompakte som mulig. De sklei enkelt ned i bukselomma. Den tid er forbi. I dag bør en mobil være minst 6 tommer stor. 6,1 tommer er visst den optimale størrelsen. De største er opp mot sju tommer – heldigvis har vi stoppet der.

Da undertegnedes samboer tok Samsungs nylig lanserte Galaxy S23 Ultra i hånda var første reaksjon: – Oi, dette blir for stort og tungt.

Det kom fra en svoren Samsung-bruker, men som riktignok foretrekker noe i den motsatte enden av skalaen for S23 Ultra størrelsesmessig.

Derfor skal du velge Ultra

S23 Ultra er altså Samsungs største og heftigste mobil. Skjermen måler 6,8 tommer over diagonalen.

Størrelse er relativt, men det bør i hvert fall ikke bli så mye større enn dette. Tung er den også. Selv om selve skjermen er litt flatere denne runden, gjør de avrundede kantene at den glir litt lett ut av hånda, noe som er uheldig når vi holder den med én hånd.

Selve skjermen er likevel fantastisk å se på, og med 120 Hz oppdateringsfrekvens flyter alt silkemykt og raskt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer