Apples nye iPad får USB-C

- Det dummeste Apple har gjort

For å lade Apple Pencil i den nyeste iPad-en, må du ha en adapter.

NYTT DESIGN: Nå har også den vanlige iPad-en fått det nye designet uten hjemknapp og med rette kanter. Foto: Apple
NYTT DESIGN: Nå har også den vanlige iPad-en fått det nye designet uten hjemknapp og med rette kanter. Foto: Apple Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apples vanlige iPad har blitt oppgradert til en ny versjon som bruker USB-C i stedet for Lightning. Et naturlig valg med tanke på at de øvrige medlemmene i iPad-familien bruker USB-C.

Det nye nettbrettet er imidlertid bare kompatibelt med den første utgaven av Apple Pencil. Denne lades via Lightning, noe som da blir et problem da den nye iPad-en ikke har denne ladeporten.

Ladetrøbbel

Apple har løst problemet på sedvanlig vis med en ny USB-C-til-Apple Pencil-Adapter. Rent teknisk skal dette være en USB-C til Lightning-adapter.

Adapteren vil følge med i esken når du kjøper en ny 1. generasjon Apple Pencil, men vil koste deg 109 kroner om du allerede har en penn og vil unngå å betale for en ny.

Latterliggjøres

Det vil alltid være en litt smertefull overgangsperiode når man bytter fra en type port til en annen, men reaksjonene har selvfølgelig ikke latt vente på seg i sosiale medier.

Her finner vi alt fra de mer nøkterne «klassisk Apple»-kommentarene til en del vitsing - og i den andre enden av skalaen skriver noen at «dette er det dummeste Apple noensinne har gjort».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.