Test av Garmin Vivomove

Det fineste aktivitets­armbåndet vi har testet

Det ser ut som en vanlig klokke. Aktivitetsmåling blir ikke mer diskrèt enn dette.

SER DU HVA DEN SKJULER?: Garmin Vivomove gir deg muligheten til å måle daglig aktivitet uten at andre trenger å se det. FOTO: KRISTIN SØRDAL
SER DU HVA DEN SKJULER?: Garmin Vivomove gir deg muligheten til å måle daglig aktivitet uten at andre trenger å se det. FOTO: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert

Vi har etterhvert testet mange aktivitetsarmbånd i Dinside-redaksjonen, og du kan finne alle testene samlet her. De beste vi har testet hittil, som alle har fått terningkast 5, er Polar A360, Fitbit Blaze og Fitbit Charge HR.

Mens de fleste andre aktivitetsarmbåndene vi har testet er laget i svettevennlig plast med et «sporty» uttrykk, skiller Garmin Vivomove seg veldig fra disse:

Den ser ut som en vanlig, analog klokke, med stålhus og skinnrem.

De færreste kan se at dette er en klokke med aktivitetssporing. Det liker vi.

Dette er helt klart det fineste aktivitetsarmbåndet vi har testet - selv om den mer korrekte beskrivelsen på dette «aktivitetsarmbåndet» nok heller er «aktivitetsklokke».

RØDMERKING: Stolpen til høyre på klokka er et inaktivitetsvarsel som gradvis fylles med rødt når du sitter lenge stille. Du må gå minst et par minutter for å nullstille den. FOTO: KRISTIN SØRDAL
RØDMERKING: Stolpen til høyre på klokka er et inaktivitetsvarsel som gradvis fylles med rødt når du sitter lenge stille. Du må gå minst et par minutter for å nullstille den. FOTO: KRISTIN SØRDAL Vis mer

Det blir ikke enklere

Det finnes aktivitetsarmbånd i mer og mindre avanserte utgaver, med mange eller færre funksjoner.

Garmin Vivomove er i den sistnevnte gruppen.

Mange aktivitetsarmbånd kan både måle puls og gi deg statusoppdateringer rett på klokka om hvordan du ligger an med tanke på både skritt, distanse og trapper tilbakelagt - samt pulsinformasjon og treningsfunksjoner som logging av treningsøkter og annet.

Vivomove gjør kun basistingene, og har kun to markører:

Én som viser hvor langt du har kommet på dagsmålet for antall skritt og én inaktivitetsvarsler.

Informasjonen på klokka er dermed ikke til å misforstå.

Helt stille - og mørkt som svarte natta

En del aktivitetsarmbånd kan også gi deg ulike varsler, som hvem som ringer, eller de kan vise tekstmeldinger. Noen kan dessuten brukes som vekkerklokke, som vibrerer på armen din.

Det kan ikke Vivomove gjøre.

Vi kan leve helt fint med at vi ikke kan bruke den som vekkerklokke, selv om det er praktisk å ha denne funksjonen på klokka.

Men vi skulle gjerne ha hatt muligheten til å se hva klokka er, i mørket. Det kan vi ikke:

Er det mørkt, så er det også svarte natta på Vivomove.

SMART AKTIVITETSSPORING: Det er ingen utpreget løpeklokke, men skulle du ta en joggetur med Vivomove på armen, kjenner den igjen aktiviteten og logger den som en løpetur i dagsoversikten. FOTO: KRISTIN SØRDAL
SMART AKTIVITETSSPORING: Det er ingen utpreget løpeklokke, men skulle du ta en joggetur med Vivomove på armen, kjenner den igjen aktiviteten og logger den som en løpetur i dagsoversikten. FOTO: KRISTIN SØRDAL Vis mer

Den skjønner hva du gjør

Vivomove kommer i tre ulike utgaver: Sport, Classic og Premium.

Vi har testet en Premium, men funksjonene er like for alle tre versjonene:

Den teller skritt, varsler deg når du har sittet stille for lenge og den overvåker søvn.

Den har også en smart aktivitetssensor som skjønner når du for eksempel er ute og løper - og logger dette som en treningsøkt.

Sport-utgaven er billigst og koster cirka 1.800 kroner, mens Premium koster cirka 3.100 kroner.

Vi nevner innledningsvis at dette er en elegant klokke med stålhus og lærrem. Det er også der de ulike utgavene er forskjellige: I hus og rem.

Tenker du å bruke klokken også mens du trener, er det smart å ha en sportsrem som tåler litt fuktighet, for selv om en klokke med lærrem ser mer elegant ut, er den ikke videre praktisk for treningsbruk.

Du kan imidlertid ha flere remmer å bytte mellom.

INNFLØKT APP: Vi liker klokka, men for full oversikt må du inn på appen. Og den er ikke blant de mest brukervennlige. Du kan følge med hvordan du ligger an med aktivitetsmålene, på stolpen til venstre på klokka - som viser måloppnåelse i prosent ut fra dine definerte mål for antall skritt hver dag. FOTO: KRISTIN SØRDAL
INNFLØKT APP: Vi liker klokka, men for full oversikt må du inn på appen. Og den er ikke blant de mest brukervennlige. Du kan følge med hvordan du ligger an med aktivitetsmålene, på stolpen til venstre på klokka - som viser måloppnåelse i prosent ut fra dine definerte mål for antall skritt hver dag. FOTO: KRISTIN SØRDAL Vis mer

Nei, det er ikke en treningsklokke

Garmin er blant de med mer korrekt skrittelling blant aktivitetsarmbåndene vi har testet. Du kan dessuten gjøre den enda mer nøyaktig ved å måle opp og legge inn dine egne skritt-data i appen.

Du kan også velge om du vil la Vivomove analysere seg frem til det som er dine aktivitetsmål ut fra ditt aktivitetsmønster, eller du kan stille inn dine egne mål for daglige skritt i appen.

Det er dette som legges til grunn for fyllingen av aktivitetsstolpen på klokka, fra 0 til 100 prosent.

Men selv om den er smart og skjønner når du har vært ute på joggetur, og logger dette som en egen treningsøkt i appen, er dette langt fra noen treningsklokke.

Er du ute etter en aktivitetsmåler du også kan bruke som en litt enkel treningsklokke, må du velge en annen, med pulsmåling på klokka eller en som kan pares med et pulsbelte.

KALENDER: Du kan sjekke dagsaktivitetene dine ved å gå inn på de ulike dagene. Vi har opplevd at appen og klokka ikke ville synkronisere ved et par anledninger, men det virker generelt veldig stabilt - og synkroniseringen skjer enkelt ved at du trykker på kronen på klokka. FOTO: KRISTIN SØRDAL
KALENDER: Du kan sjekke dagsaktivitetene dine ved å gå inn på de ulike dagene. Vi har opplevd at appen og klokka ikke ville synkronisere ved et par anledninger, men det virker generelt veldig stabilt - og synkroniseringen skjer enkelt ved at du trykker på kronen på klokka. FOTO: KRISTIN SØRDAL Vis mer

Appen er fremdeles vrien å skjønne

Vi har også kommentert det i tidligere tester av Garmin-klokker: Appen er veldig lite brukervennlig.

Den er lite intuitiv og det er rett og slett altfor mye informasjon der som er vanskelig å skjønne.

Det er én og samme app til alle Garmins klokker, om du bruker den mest avanserte treningsklokka eller de minst avanserte treningsarmbåndene.

Vi skulle ønske oss en litt enklere app som hadde vært litt enklere å navigere seg rundt i, for de enkleste aktivitetsklokkene.

Ettersom dette er en analog klokke med aktivitetsstolper som fylles opp i prosent, du også bruke appen dersom du ønsker å sjekke nøyaktig hvor mange skritt du har tatt.

Det er også i appen du må gå for å sjekke søvnloggen. Og eventuelle treningsøkter.

LOGGER SØVN: I tillegg til å telle skritt, logger den også søvn, og etter vår erfaring gir den et ganske riktig bilde av søvnkvaliteten. FOTO: KRISTIN SØRDAL
LOGGER SØVN: I tillegg til å telle skritt, logger den også søvn, og etter vår erfaring gir den et ganske riktig bilde av søvnkvaliteten. FOTO: KRISTIN SØRDAL Vis mer
MEDALJEFEST: Garmin-appen belønner deg med ulike medaljer. Det er gøy, selv om vi synes medaljene som Fitbit feirer aktivitetene dine med er mye mer inspirerende. FOTO: KRISTIN SØRDAL
MEDALJEFEST: Garmin-appen belønner deg med ulike medaljer. Det er gøy, selv om vi synes medaljene som Fitbit feirer aktivitetene dine med er mye mer inspirerende. FOTO: KRISTIN SØRDAL Vis mer

Konklusjon: Ja, vi elsker klokkas enkelhet - men prisen er høy

Som sagt: Dette er det fineste aktivitetsarmbåndet (eller -klokka) vi har testet.

Vi liker at den ser ut som en helt vanlig klokke, at den er diskrét, og at vi kan bruke den i alle sammenhenger uten at noen trenger å gruppere oss blant «de som teller skritt».

Den teller riktig, den er problemfri å bruke, og den går på knappecellebatteri - så vi slipper å huske å lade (hurra!). Batteriet skal vare cirka 1 år.

Appen trekker ned: Den er vanskelig.

Når det er sagt: Du har tilgang på alle funksjoner som medaljer (selv om de er kjedelige) og vennekoblinger (men der finner vi ingen andre - så det er liten vits i).

Og så er det prisen: Den billigste koster 1.800 kroner, og den dyreste 3.100 kroner. Det er ganske mye penger for en aktivitetsklokke som kun måler skritt og registrerer søvn.

Til sammenlikning koster en Fitbit Charge HR cirka 1.200 kroner, en Polar A360 koster cirka 1.500 kroner og en Fitbit Blaze koster cirka 2.300 kroner.

Er du ute etter et aktivitetsarmbånd med mer informasjon og lettere tilgjengelige data rett på klokka, er alle de bedre valg.

SJEKK STØRRELSEN: Størrelsesmessig er Vivomove som en vanlig, analog klokke. Den er større enn aktivitetsarmbånd som Polar A360, men Vivomove er veldig behagelig å ha på. FOTO: KRISTIN SØRDAL
SJEKK STØRRELSEN: Størrelsesmessig er Vivomove som en vanlig, analog klokke. Den er større enn aktivitetsarmbånd som Polar A360, men Vivomove er veldig behagelig å ha på. FOTO: KRISTIN SØRDAL Vis mer

Det er imidlertid litt urettferdig å direkte sammenlikne Vivofit med de andre aktivitetsarmbåndene - da den egentlig er ganske forskjellig fra de andre:

Dette er mer en klokke med ekstrafunksjoner.

Med ekstra pluss for klokkas enkelhet og at du slipper å lade - og trekk for vanskelig app - blir dette terningkast 4.

Testresultat

Garmin Vivomove

Endelig en aktivitetsklokke som ser ut som en vanlig klokke

Ser ut som en vanlig klokke, teller nøyaktig, klokka er enkel å skjønne, og du slipper å lade

Vrien app. Måler kun skritt og søvn

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer