iPhone 3GS vs. iPhone 11 Pro

Det har skjedd litt med kameraet på ti år

En duell av de sjeldne.

10 ÅR MELLOM: Det er ti år siden iPhone 3GS ble sluppet, og vi har sjekket hvordan kameraet står seg mot splitter nye iPhone 11 Pro. Foto: Pål Joakim Pollen Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen. Reporter: Ingebjørg Iversen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et aldri så lite ryddesjau på kontoret forleden dag fant vi en bortgjemt boks merket «iPhone 3GS», og jaggu lå det ikke et eksemplar av den gamle traveren på innsiden. Med den gamle 30-pins ladekabelen og det hele.

Ti år gammel

Det er ti år siden iPhone 3GS ble lansert – den andre Apple-telefonen som ble offisielt tilgjengelig her til lands, etter lanseringen av iPhone 3G året før. Blant nyhetene den gangen var blant annet en dobling av ytelsen, og kameraet hadde blitt biffet opp: Fra to til tre megapiksler, og denne gangen med autofokus. Videooppløsningen var også økt til 640 x 480 piksler.

Hva så med prisen?

iPhone 3GS ble solgt med 12 måneders binding av Telenor, Chess og NetCom (nå Telia), og med et forbruk på 300 ringeminutter, 300 SMS og 15 megabyte data i måneden, havnet rimeligste pakke på 9454 kroner over 12 måneder, eller da cirka 11.800 kroner i dagens kroner om vi justerer for økning i konsumprisindeksen.

I det samme tidsrommet har for øvrig dollarkursen steget med hele 46 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer