Restarte iPhone

Det hemmelige omstart-trikset

Det finnes en annen måte å starte iPhone på nytt.

OMSTART: Etter at Apple skrotet hjemknappen på iPhone har det blitt mye mer tungvint å kjøre en tvungen omstart av telefonen. I denne videoen viser vi deg hvordan man gjør det. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig skrev vi om hvordan folk synes det har blitt vanskeligere å starte iPhone på nytt etter at Apple fjernet hjemknappen på mobilene sine.

Det var enklere før

Å tvinge fram en omstart kan ofte være løsningen når mobilen ikke fungerer som den skal.

Da iPhone hadde en fysisk hjemknapp, var det bare å holde denne inne samtidig som man trykket på dvale/vekke-knappen på siden til skjermen ble svart og Apple-logoen dukket opp.

På nyere iPhone-modeller er det imidlertid litt mer tungvint.

Det er en litt lengre prosess som innebærer at du må trykke volum opp, så trykke volum ned og til slutt trykke og holde inne sideknappen - og ikke samtidig, men i rekkefølge. Du må dessuten være kjapp når du trykker.

Du kan bruke Siri

Men nå viser det seg at det faktisk finnes en enda enklere måte å gjøre det på, forutsett at du har installert iOS 16-oppdateringen.

Da er det nemlig bare å be Siri om å gjøre det for deg, forteller lifehack-nettstedet Lifehacker.

- Alt du trenger å gjøre er å låse opp iPhone og si noe som «Hei, Siri, start iPhone på nytt», sier Lifehacker i en video.

Når du gjør dette, vil Siri be deg om å bekrefte forespørselen. Si ja eller trykk på knappen Start på nytt, og så vil iPhonen din gå i svart. I løpet av kort tid dukker Apple-logoen opp, og til slutt vil mobilen være klar for bruk igjen.

iOS 16: For å bruke Siri til å starte iPhone på nytt, må du ha installert iOS 16 på Apple-dingsen din. Skjermbilde: Kirsti Østvang
iOS 16: For å bruke Siri til å starte iPhone på nytt, må du ha installert iOS 16 på Apple-dingsen din. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

MIND BLOWN 🤯 som ungdommen sier.

Du kan for øvrig bruke samme triks for å skru av iPhone, men da må du naturligvis skru den på selv igjen etterpå 😉

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer