Fasttelefon

Det kan bli slutt på lokale telefonnumre

Nkom ønsker at fasttelefonnummer skal være geografisk uavhengig.

FASTTELEFON: Nkom foreslår at fasttelefonnumre skal være geografisk uavhengig. Foto: Shutterstock
FASTTELEFON: Nkom foreslår at fasttelefonnumre skal være geografisk uavhengig. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Oslo starter fasttelefonnumre ofte på 22, i Bergen på 55 og i Tromsø 77 etterfulgt av 6 sifre, og slik har det vært i årevis. Nå foreslår Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) å oppheve denne ordningen med geografisk binding av telefonnummer, slik at nye abonnementer har større frihet til å velge fasttelefonnummer.

– Forslagene vil ikke innebære endring for de som allerede har fasttelefon. De vil fortsatt beholde sitt fasttelefonnummer. Nye abonnenter vil imidlertid i større grad kunne velge nummer fra fastnettseriene, dersom teleoperatøren tilbyr dette. Dette er en fremtidsrettet løsning som også tar høyde for nye endringer i kommune- og regionstrukturer, sier konkurransedirektør Hans Jørgen Enger i Nkom i en pressemelding.

– Nummertilhørighet er utvannet

Tidligere var det slik at teleoperatørene rutet samtaler til nødetatene på bakgrunn av telefonnummer, men slik er det ikke lenger. Derfor vil ikke en eventuell endring medføre negative konsekvenser ved nødanrop, mener Nkom.

– Disse skal fortsatt komme frem til nærmeste nødmeldesentral. Det er svært viktig for oss at både som har behov for rask assistanse fra nødetatene og nødetatene selv er ivaretatt med vårt forslag, sier Hans Jørgen Enger, konkurransedirektør i Nkom, i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer