Hva er eSIM? Og kan man bruke eSIM i Norge?

Det kan ta flere år før SIM-kortene forsvinner

eSIM gjør de 26 år gamle plastbrikkene unødvendige. Men kanskje ikke så raskt og på den måten som du tror.

GAMMEL TRAVER: SIM-kort har vært med oss i snart 30 år. Framtidas SIM-kort blir trolig virtuelle, gjennom eSIM, som lagrer informasjonen på mobilen i stedet for på SIM-kortet. Men framtida er ikke riktig ennå, og mobilene står ikke først i køen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
GAMMEL TRAVER: SIM-kort har vært med oss i snart 30 år. Framtidas SIM-kort blir trolig virtuelle, gjennom eSIM, som lagrer informasjonen på mobilen i stedet for på SIM-kortet. Men framtida er ikke riktig ennå, og mobilene står ikke først i køen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Første operatør i verden med eSIM-sertifisering» skrøt Telenor i en pressemeldingen denne uka.

Nøkkelordet er sertifisering, for Telenor er ikke først ut i verden med eSIM. Tvert i mot: I Norge tilbyr OneCall allerede eSIM til smartklokka di.

Telenor er altså bare først ute med en ny sertifisering fra GSMA for sin egen eSIM-plattform. Telenor tør ikke love mer overfor Dinside enn at løsninger for deg og meg vil komme på banen i løpet av 2018 – og kanskje ikke vil ta av før godt ut i 2020.

Men hva er egentlig eSIM? Hva kommer denne nye standarden til å si for deg? Og handler egentlig eSIM mest om mobiltelefoner, eller kaffetraktere?

Her er det viktigste du må vite, enkelt og kort forklart.

(Kilder: Telenor, OneCall, Wikipedia, GSMA, Apple, Dinside-arkivet)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer