TEST: Apple iPhone X

Det store spørsmålet er om du er villig til å betale så mye

For iPhone X er rett og slett en voldsomt god telefon.

KNALLTELEFON: iPhone X er den dyreste telefonen i det norske markedet, men også en av de aller beste. Foto: Pål Joakim Pollen
KNALLTELEFON: iPhone X er den dyreste telefonen i det norske markedet, men også en av de aller beste. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Klarer du å stå over en runde, er dette denne runden.

Det var siste setning i testen av iPhone 7 i fjor høst. Telefonen fremstod som en lite oppgradert utgave av iPhone 6s, der raskere maskinvare og vanntetthet hadde gått på bekostning av lydutgangen. Dessuten ble vi ikke veldig imponerte over kameraet, som i noen situasjoner presterte svakere enn det hos forgjengeren.

Vel – hvis du fulgte rådet vårt og stod over forrige runde, sparte du i hvert fall godt med penger til å kunne klinke til i år. iPhone X har en startpris på 10.990 kroner og er dermed den dyreste telefonen på det norske markedet.

Men så er den også knakende god.

Endelig tynne skjermkanter

Apple kommer uvanlig seint til bordet hva gjelder skjermen, som nå har blitt mer avlang og fått svært tynne rammer rundt seg, slik vi har sett blant annet fra Samsung, LG, Huawei og Xiaomi det siste året. I motsetning til tidligere iPhone-modeller, som lenge har hatt store flater både over og under.

Mer spesifikt har Apple valgt å gå for et 19,5:9-aspekt på skjermen i iPhone X, med oppløsning på 1125x2436 piksler. Størrelsen er 5,8 tommer og pikseltettheten derfor 458 punkter per tomme, altså mer enn skarpt nok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer