Filter forbauser:

- Det var sjokkerende

Et nytt filter på TikTok tar av, og reaksjonene er ikke bare positive.

FORSTØRRER LEPPENE: Bold Glamour-filteret gjør i praksis det navnet antyder, det «glammer» opp ansiktet ditt. Flere synes i overkant mye. Foto: Celina Stamper
FORSTØRRER LEPPENE: Bold Glamour-filteret gjør i praksis det navnet antyder, det «glammer» opp ansiktet ditt. Flere synes i overkant mye. Foto: Celina Stamper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Filtere som forvandler ansiktet er ikke noe nytt, men teknologien bak blir stadig bedre - og kanskje mer skremmende.

«Bold Glamour» er navnet på et nytt filter fra TikTok som vekker oppsikt. I tillegg til at det sminker ansiktet ditt, endrer det beinstrukturen, glatter ut huden og forstørrer leppene, ifølge NBC News.

Dét er ikke oppsiktsvekkende i seg selv. Det er imidlertid måten det gjøres på - som er skremmende realistisk - som gjør at mange reagerer.

Sjokkerer

- Da jeg først så det, var det sjokkerende hvor utrolig ekte det så ut sammenlignet med andre filtere, sier Lindsay Borow, til NBC News.

28-åringen har lagt ut en reaksjonsvideo på TikTok hvor hun sier hun følte seg som en «catfish» - en betegnelse for når noen under falsk identitet tar kontakt med andre på internett, ofte i sammenheng med svindel og misbruk knyttet til romantikk.

Når Borow skrur av filteret i videoen, avslutter hun med: «Jeg har aldri følt meg styggere».

Bold Glamour-filteret har allerede blitt brukt over ti millioner ganger. Veldig mange legger ut videoer hvor de reagerer på hvordan det får en til å se ut.

Kunstig intelligens

Noe av det mest oppsiktsvekkende med Bold Glamour-filteret er hvor sømløst det fungerer.

Vanligvis når man bruker filter og tar hånda over ansiktet, smitter filteret over på hånda. Med dette filteret skjer imidlertid ikke dette, noe som får flere til å lure på hvordan teknologien fungerer.

Ifølge The Verge holder TikTok foreløpig på hemmeligheten bak filteret.

I forrige måned rullet imidlertid selskapet ut et nytt sett med filterverktøy som benytter kunstig intelligens. The Verge har sendt flere forespørsler til TikTok for å få bekreftet at de bruker maskinlæring, men har ikke fått svar.

Vil ha advarsel

Flere tar til orde for at filteret bør komme med en advarsel, ifølge Mashable.

- Nå har teknologien kommet langt nok til at den mer eller mindre omformer og konturerer utseendet ditt i sanntid. Det er skremmende, spesielt for unge mennesker på TikTok som prøver å kjempe mot skjønnhetsstandarder, skriver nettstedet.

Noen uttrykker også at de savner den tida hvor filtere bare var hundfjes og regnbue-oppkast.

Med fremmarsjen til kunstig intelligens den siste tida, er det vel imidlertid bare å stålsette seg til dette kommer «overalt».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer