Apple byttet 11 millioner iPhone-batterier i 2018

Dette ble en svært dyr erfaring for Apple

Ekstremt mange valgte å bytte iPhone-batterier i fjor. Opp fra det vanlige 1-2 millioner.

FÆRRE OPPGRADERINGER: Langt flere byttet batteri på sin iPhone i fjor, og dermed skal færre ha oppgradert til de nyeste modellene, hevder Apple. Foto: Eduardo Munoz/Reuters/NTB Scanpix
FÆRRE OPPGRADERINGER: Langt flere byttet batteri på sin iPhone i fjor, og dermed skal færre ha oppgradert til de nyeste modellene, hevder Apple. Foto: Eduardo Munoz/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Rett over nyttår kom Apple med den overraskende meldingen om at selskapet forventet en nedgang i inntektene i sin første kvartalsrapport for 2019. Det var første gang på 17 år at selskapet kom med et slikt forhåndsvarsel, og en av årsakene skulle etter sigende være færre iPhone-oppgraderinger enn forventet.

I brevet som gikk ut til investorer ga Tim Cook reduserte priser for batteribytte noe av skylden, noe flere mente virket som en merkelig unnskyldning.

Batteribytte-program i hele 2018

I 2018 tok Apple mindre betalt for batteribytte som en følge av saken hvor det ble avslørt at de med vilje gjorde eldre iPhone-modeller med svakt batteri tregere. I Norge ble prisen satt ned fra 799 til 299 kroner.

Batteribytte-programmet varte hele året, og utløp 31. desember. Over nyttår ble prisene satt opp igjen.

Nå skriver Apple-kjenner John Gruber som står bak Daring Fireball-bloggen at ekstremt mange valgte å benytte seg av dette tilbudet i fjor.

Opp fra 1-2 til 11 millioner

I et nylig møte med sine ansatte skal Apple-sjefen ha sagt at selskapet byttet 11 millioner batterier mens batteribytte-programmet varte. I et vanlig år bytter Apple mellom én til to millioner batterier, skal Tim Cook ha sagt, ifølge 9to5Mac.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer