Apple byttet 11 millioner iPhone-batterier i 2018

Dette ble en svært dyr erfaring for Apple

Ekstremt mange valgte å bytte iPhone-batterier i fjor. Opp fra det vanlige 1-2 millioner.

FÆRRE OPPGRADERINGER: Langt flere byttet batteri på sin iPhone i fjor, og dermed skal færre ha oppgradert til de nyeste modellene, hevder Apple. Foto: Eduardo Munoz/Reuters/NTB Scanpix
FÆRRE OPPGRADERINGER: Langt flere byttet batteri på sin iPhone i fjor, og dermed skal færre ha oppgradert til de nyeste modellene, hevder Apple. Foto: Eduardo Munoz/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Rett over nyttår kom Apple med den overraskende meldingen om at selskapet forventet en nedgang i inntektene i sin første kvartalsrapport for 2019. Det var første gang på 17 år at selskapet kom med et slikt forhåndsvarsel, og en av årsakene skulle etter sigende være færre iPhone-oppgraderinger enn forventet.

I brevet som gikk ut til investorer ga Tim Cook reduserte priser for batteribytte noe av skylden, noe flere mente virket som en merkelig unnskyldning.

Batteribytte-program i hele 2018

I 2018 tok Apple mindre betalt for batteribytte som en følge av saken hvor det ble avslørt at de med vilje gjorde eldre iPhone-modeller med svakt batteri tregere. I Norge ble prisen satt ned fra 799 til 299 kroner.

Batteribytte-programmet varte hele året, og utløp 31. desember. Over nyttår ble prisene satt opp igjen.

Nå skriver Apple-kjenner John Gruber som står bak Daring Fireball-bloggen at ekstremt mange valgte å benytte seg av dette tilbudet i fjor.

Opp fra 1-2 til 11 millioner

I et nylig møte med sine ansatte skal Apple-sjefen ha sagt at selskapet byttet 11 millioner batterier mens batteribytte-programmet varte. I et vanlig år bytter Apple mellom én til to millioner batterier, skal Tim Cook ha sagt, ifølge 9to5Mac.

- Det betyr at Apple byttet så mye som 11 ganger antallet batterier det vanligvis bytter i løpet av et år, skriver 9to5Mac.

Siden Apples batteribytte-program gikk i hele fjor, påpeker noen at det er rart selskapet ikke tok høyde for dette i sine forventninger for første kvartal 2019 den 1. november i 2018.

John Gruber tipper at Apple ikke så hvilken innvirkning batteribytte-programmet ville få på salget av de nye iPhone-modellene før iPhone Xr- og Xs-modellene ble tilgjengelig.

Hvor stor nedgangen i iPhone-salget har vært, får vi neppe vite, da Apple har sluttet å rapportere nøyaktige tall.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer