App Store

Dette er årets beste apper

Lista bærer preg av tida vi er inne i.

DISNEY+: Ikke overraskende er Disney+ på topplisten over årets apper. Foto: Pål Joakim Pollen
DISNEY+: Ikke overraskende er Disney+ på topplisten over årets apper. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

I år som i fjor og året før har Apple og Google kåret de beste appene og spillene i sine respektive appbutikker for henholdsvis iOS/macOS/tvOS og Android.

Ikke overraskende er det mye coronarelatert på årets liste.

For eksempel ble appen Wakeout! kåret til den beste iPhone-appen i år. Dette er en treningsapp som består av enkle og raske øvelser som er ment for kontorer og klasserom.

Både Apple og Google kåret «Genshin Impact» til årets beste mobilspill.

Video, kalender og strømming

Zoom, den populære videoappen som «alle» har vært borti en eller annen gang siden mars, fikk utmerkelsen årets app til iPad. Zoom er også den mest nedlastede gratisappen i App Store i år, men har ikke vært helt uten kontroverser.

Hva Mac gjelder, var det kalenderappen Fantastical som stakk av med førsteplassen – en app som stadig er et populært alternativ til Apples egen kalender, og som vi anbefalte helt tilbake i 2014.

Du kan sikkert gjette deg til hvilke Apple TV-app som ble årets beste. Ja, Disney+, som ble tilgjengelig i Norge i høst, som samler Disneys enorme serie- og filmbibliotek – det inkluderer «Star Wars»-universet og Pixar-filmer, i én og samme tjeneste.

Apple fremhever også flere apper og spill - oppsummeringen deres kan du se her.

Populære Disney

Disney+ ble også kåret til årets Android-app av Android-brukerne. Google gjør det nemlig litt annerledes enn Apple og lar Play Store-brukerne delta i kåringen av årets apper og spill.

De mente som nevnt at Disney+ var den beste appen i 2020 og at «SpongeBob: Krusty Cook-Off» var det beste spillet.

Play Store-brukerne stemte for øvrig frem «Bad Boys for life» og «If it Bleeds» som henholdsvis årets film og bok.

Men Googles redaktører har også selv plukket ut sine favorittapper og -spill, der Loóna: Bedtime Calm & Relax ble stående igjen som årets beste app. Du finner en liste over de som har utmerket seg i Play butikk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer