iPhone 14

- Dette er datoen

Apple-kjenner hevder han vet når iPhone 14 skal lanseres.

NY IPHONE: Ifølge Bloombergs Mark Gruman planlegger Apple å avduke iPhone 14 7. september. For ordens skyld er mobilen på bildet en iPhone 13 Pro. Foto: NTB/Reuters/Mike Segar

NY IPHONE: Ifølge Bloombergs Mark Gruman planlegger Apple å avduke iPhone 14 7. september. For ordens skyld er mobilen på bildet en iPhone 13 Pro. Foto: NTB/Reuters/Mike Segar

Vis mer
Publisert

I hele år har det versert rykter om iPhone 14. Hvilke funksjoner som forsvinner, hva som er nytt og hvordan designen blir. Nå hevder Bloombergs Mark Gurman at han vet når Apple avduke iPhone 14.

Ifølge Gurman, som er kjent for sine treffsikre uttalelser når det kommer til alt om Apple, planlegger Apple å avholde et stort arrangement 7. september der iPhone 14 står øverst på menyen.

Samtidig ser det ut til å bli nok et år der iPhone-lanseringen strømmes på nett uten presse og andre i salen, slik Apple har gjort de to siste åra under pandemien.

Mini forsvinner

Skal vi tro de ferske iPhone-ryktene, planlegger Apple å lansere fire iPhone 14-modeller, iPhone 14, 14 Pro, 14 Pro Max og en ny iPhone Plus/Max. Det betyr i så fall at iPhone mini skrotes.

Et bilde publisert på det kinesiske nettstedet Weibo hevder å vise «iPhone 14 Plus», ifølge 9to5Mac. Hvorvidt det blir navnet, gjenstår å se. Tidligere har man trodd den vil hete iPhone 14 Max, ikke Plus.

Av bildet å dømme har den to kameraer bak, akkurat som den vanlige iPhone 14-utgaven. Pro-modellene har begge tre kameraer.

LOMME BLIR HULL: Apple hevdes å fjerne «busslomma» på noen av årets iPhone-modeller. Foto: Ian Zelbo.
LOMME BLIR HULL: Apple hevdes å fjerne «busslomma» på noen av årets iPhone-modeller. Foto: Ian Zelbo. Vis mer

Sier ha det til busslomma

En annen ting som angivelig skrotes, er busslomma på iPhone 14 Pro-modellene. Denne kamerabumpen forsvinner til fordel for tykkere mobil og muligens kamerahull i skjermen, ifølge ryktene.

Samtidig skal frontkameraet bli kraftig oppgradert med autofokus og hovedkameraet skal få et ordentlig pikselløft fra 12 til 48 megapiksler. Dog er trolig bare Pro-utgavene som får bedre hovedkamera.

Dette kommer også

I tillegg til iPhone planlegger Apple også å lansere minst én ny Apple Watch. Blant annet verserer det rykter om en mer robust utgave av Apple Watch og en oppdatert utgave av billigmodellen Apple Watch SE.

Trolig vil Apple også avduke en ny iPad, trolig en rimeligere modell, samt nye AirPods Pro, som angivelig har støtte for tapsfri lyd.

Om disse ryktene stemmer får du trolig svar på om ganske få uker.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer