Fitbit Charge 5

Dette er Fitbit Charge 5

Lanseres med EDA-sensor, EKG-måler og en ny Daily Readiness Score.

FITBIT CHARGE 5: Fitbits nye aktivitetsarmbånd har både EDA-sensor og EKG-måler. Foto: Fitbit
FITBIT CHARGE 5: Fitbits nye aktivitetsarmbånd har både EDA-sensor og EKG-måler. Foto: Fitbit Vis mer
Publisert

Etter flere runder på ryktebørsen de seneste ukene, er Fitbit Charge 5 omsider offisiell. Google-eide Fitbit sier at Charge 5 er deres mest avanserte aktivitetsmåler noensinne.

Blant nyheten er en bedre fargeskjerm, EDA-sensor for stressmåling og EKG-måling av hjerterytme, samt at Fitbit Pay støttes uten behov en spesialutgave slik som forgjengeren.

Fitbit Charge 5

Nyheten har en slankere utforming enn de tidligere modellene og er nå utstyrt med en AMOLED-skjerm med lysere farger. Ifølge Fitbit er den mye lysere enn forgjengeren med en økning fra 200 til 500 nits og batteritiden skal fortsatt være god med inntil sju dager mellom hver lading. Batteritiden forkortes betraktelig hvis du aktiverer alltid på-funksjonen.

Fitbit Charge 5 er også selskapets første aktivitetsmåler med EDA-sensor (elektrodermisk aktivitet) for måling av stress, noe også smartklokka Fitbit Sense har – uten at vi lot oss imponere av EDA-funksjonen den gang.

Fitbit forklarer at EDA-sensoren måler kroppens respons på stress gjennom små endringer i svettekjertlene på fingrene.

På plass er også en EKG-måler som måler pulsen døgnet rundt og varsler deg hvis den er over eller under dine personlige områder. Da vi testet Sense i fjor var ikke EKG-måling tilgjengelig for nordmenn, så det skal bli interessant å teste ut funksjonen denne gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.