Fitbit Charge 5

Dette er Fitbit Charge 5

Lanseres med EDA-sensor, EKG-måler og en ny Daily Readiness Score.

FITBIT CHARGE 5: Fitbits nye aktivitetsarmbånd har både EDA-sensor og EKG-måler. Foto: Fitbit
FITBIT CHARGE 5: Fitbits nye aktivitetsarmbånd har både EDA-sensor og EKG-måler. Foto: Fitbit Vis mer
Publisert

Etter flere runder på ryktebørsen de seneste ukene, er Fitbit Charge 5 omsider offisiell. Google-eide Fitbit sier at Charge 5 er deres mest avanserte aktivitetsmåler noensinne.

Blant nyheten er en bedre fargeskjerm, EDA-sensor for stressmåling og EKG-måling av hjerterytme, samt at Fitbit Pay støttes uten behov en spesialutgave slik som forgjengeren.

Dette er Fitbit Charge 5

Fitbit Charge 5

Nyheten har en slankere utforming enn de tidligere modellene og er nå utstyrt med en AMOLED-skjerm med lysere farger. Ifølge Fitbit er den mye lysere enn forgjengeren med en økning fra 200 til 500 nits og batteritiden skal fortsatt være god med inntil sju dager mellom hver lading. Batteritiden forkortes betraktelig hvis du aktiverer alltid på-funksjonen.

Fitbit Charge 5 er også selskapets første aktivitetsmåler med EDA-sensor (elektrodermisk aktivitet) for måling av stress, noe også smartklokka Fitbit Sense har – uten at vi lot oss imponere av EDA-funksjonen den gang.

Fitbit forklarer at EDA-sensoren måler kroppens respons på stress gjennom små endringer i svettekjertlene på fingrene.

På plass er også en EKG-måler som måler pulsen døgnet rundt og varsler deg hvis den er over eller under dine personlige områder. Da vi testet Sense i fjor var ikke EKG-måling tilgjengelig for nordmenn, så det skal bli interessant å teste ut funksjonen denne gang.

Fitbit Charge 5 er slankere enn forgjengeren. Foto: Fitbit
Fitbit Charge 5 er slankere enn forgjengeren. Foto: Fitbit Vis mer

Daily Readiness

En annen nyhet har Fitbit døpt «Daily Readiness Score», som kan minne litt om Garmins «training load» og «body battery» .

Fitbits funksjon fungerer slik at den hver morgen gir en poengsum som er basert på nylig aktivitetsnivå, pulsvariabilitet og søvnmønster, samt en analyse om hva som påvirker scoren din.

På den måten kan du se hvor klar kroppen din er for en ny treningsøkt den dagen, eller om du kanskje bør hvile en ekstra dag. Du vil også få en anbefaling om hvor hardt du eventuelt du bør trene den dagen og komme med anbefalinger til hva slags trening. For eksempel en heftig HIIT-økt, eller kanskje fokusere med en roligere restitusjonsøkt.

Daily Readiness Score er en Premium-funksjon som krever abonnement som koster 99 kroner i måneden eller 799 kroner i året, og kommer også til Fitbit Sense, Versa 2 og 3, Luxe og Inspire 2 denne høsten.

DAILY READINESS: Fitbit Charge 5 og flere andre Fitbit-klokker får en ny funksjon kalt Daily Readiness Score. Foto: Fitbit
DAILY READINESS: Fitbit Charge 5 og flere andre Fitbit-klokker får en ny funksjon kalt Daily Readiness Score. Foto: Fitbit Vis mer

Lansering og pris

Fitbit Charge blir tilgjengelig i tre fargealternativer:

  • svart og koksgrå
  • hvit og gull
  • blå og platina

I tillegg selger Fitbit flere type reimer til Charge 5, men merk deg at reimene fra tidligere Charge-armbånd ikke er kompatibel med det nye.

Lanseringen er satt til 15. september med en pris på 1799 kroner her til lands. Med i pakka følger et halvtårs medlemskap på Fitbit Premium.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer