– Dette er fremtidens SMS

Den aldrende SMS-protokollen er laget for gamle telefoner, mener Facebook-direktør.

Facebook Messenger benyttes stadig oftere som erstatter for SMS. Snart trenger du ikke en gang være registrert Facebook-bruker for å benytte deg av den. Foto: DinSide.no
Facebook Messenger benyttes stadig oftere som erstatter for SMS. Snart trenger du ikke en gang være registrert Facebook-bruker for å benytte deg av den. Foto: DinSide.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2009 var toppåret for SMS-meldinger i Norge. Da ble det sendt rundt 6,5 milliarder meldinger. 2010 og 2011 ble det sendt litt færre. Det skyldes ikke at vi tekster mindre enn før, men at alternative kanaler benyttes i større grad. Apple har sin iMessage-løsning, og Skype- og Facebook-chat benyttes av stadig flere, blant annet direkte gjennom appen Facebook Messenger.

Og sistnevnte kommer snart i en ny versjon som tar sikte på å "pensjonere" den aldrende SMS-teknikken som har vært med oss i 20 år, skriver vårt søstermagasin ITavisen.

Den nye Facebook Messenger-appen kommer først til Android-telefoner, og vil la brukere tekste hverandre - og man behøver ikke en gang være Facebook-bruker. Det eneste som kreves er et telefonnummer og et brukernavn.

Les også: 160 tegn som forandret verden

Utdatert

- SMS-protokollen har vært med oss i 20 år. Den er laget for gamle telefoner, og systemet kan verken brukes til å finne ut hvor folk er eller ta bilder. Vi vil at folk skal ha kontakt med hverandre, uttalte Facebooks direktør for kommunikasjonsprodukter Peter Deng under LeWeb-messen i Paris nylig.

Blant de første landene som får den nye appen finner vi flere der en stor del av befolkningen lever under fattigdomsgrensen. Norge er blant landene som altså må belage seg på å vente.

Les mer om saken hos ITavisen

Samleside: Facebook

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer