Lenovo Mirage Star Wars Jedi Challenges AR-briller

Dette er ikke AR-brillene du leter etter

Kraften er ikke sterk nok i AR-brillene til nærmere 3.000 kroner. Se video over!

Video: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer Vis mer Vis mer
Publisert

Virtuell virkelighet, VR, har vært spådd en lysende framtid. Men selv med sterke produkter som Oculus Rift og Playstation VR på markedet, er det fortsatt ikke noe du finner i de tusen hjem.

Utvidet virkelighet, AR, er en ny spådd trend. Her handler det ikke om å oppsluke deg i en kunstig virkelighet, men å endre og utvide den virkelige virkeligheten for en slags blanding av de to.

Jedi Challenges fra Lenovo er et slikt AR-produkt, som nå selges i Norge. I videoen øverst ser du hvordan det fungerer i praksis.

Du putter mobilen din i et par briller, og ved hjelp av speil får du både se virkeligheten rundt deg og det mobilskjermen viser. Med et lysende lyssverd og en lysende dott du setter på gulvet, sporer kameraer i brillene hvor gulvet og sverdet befinner seg, og regner ut skjermbildene basert på dette.

Produktet selges akkurat nå til 2.800 kroner. Det er mye penger, med tanke på at Jedi Challenges i bunn og grunn er en mer avansert Google Cardboard – som koster noen tiere.

Også med tanke på at Jedi Challenges krever at du skrur ned lysene rundt deg for at du skal få med deg hva som skjer, og at sporingen er i en langt lavere klasse enn mer avansert (og dyrere) utstyr. Dessuten kan AR-brillene foreløpig bare brukes til tre spill – holosjakk, fektekamp eller strategispill, alle i Star Wars-universet. Selve Mirage-brillene kan få flere framover, men vil da trolig kreve nytt ekstrautstyr i hånda.

Det er gøy, så absolutt, men med dagens pris bør du være en rimelig hardbarka Star Wars-tilhenger for å punge ut. For eksempel er Google Daydream View langt billigere, med langt større bruksområder. Men se gjerne selv; i videoen øverst viser vi deg hva du kan forvente!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer