Dette er nyhetene i iOS 14.5

Stor oppdatering til iPhone og iPad.

NYE FUNKSJONER: Apple er straks klare med en storoppdatering til iPhone og iPad. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
NYE FUNKSJONER: Apple er straks klare med en storoppdatering til iPhone og iPad. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apple har begynt å rulle ut iOS 14.5 til iPhone, som trolig blir en av de siste større oppdateringene før Apple presenterer neste versjon, iOS 15, på sin årlige utviklerkonferanse den 7. juni.

Og det er faktisk en hel del nytt i iOS 14.5 - nedenfor får du alt du trenger å vite.

Lås opp med Apple Watch

Ansiktsopplåsing av mobilen er kjekt, men coronapandemien har skapt utfordringer når man bruker munnbind. I iOS 14.5 tar Apple sikte på å løse problemet - i hvert fall om du har Apple Watch.

Når du har installert oppdateringen, kan du skru på en funksjon som lar deg låse opp iPhone med en Apple Watch. Lignende funksjon finnes allerede på Mac.

For å aktivere den nye opplåsingsfunksjonen, går du til Innstillinger > FaceID og kode på iPhone. Her kan du skru på Lås opp med Apple Watch.

Når det er gjort, vil smartklokka låse opp mobilen så lenge følgende betingelser er oppfylt:

  • FaceID oppdager en maske
  • Din Apple Watch er i nærheten, på håndleddet ditt, låst opp og har en kodelås aktivert

Du vil få en haptisk tilbakemelding på håndleddet som indikerer at opplåsingen har skjedd. På varselet som dukker opp på klokka vil du også få muligheten til å raskt låse iPhone igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer