Apple TV

Dette er nytt på Apple TV

Endelig kommer to ting brukerne har ventet på i lang tid.

SPILL: Nå kan du blant annet koble opp en spillkontroll til din Apple TV. Video/Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Publisert

Sammen med iOS 13 til iPhone og iPad, watchOS 6 til Apple Watch og macOS Catalina til Mac-ene, har Apple lansert tvOS 13 til Apple TV. tvOS 13 er ikke spesielt funksjonsrik, men det er to store nyheter som brukerne vil glede seg over.

tvOS 13 er vel å merke kun tilgjengelig for Apple TV 4 og 4K, så hvis du har en eldre modell vil du ikke kunne dra nytte av støtte for Xbox- og PlayStation-kontrollere, ei heller logge inn med flere brukerkontoer.

Hvis du ikke har gjort det ennå, kan du oppdatere Apple TV-en din ved å gå til innstillinger og programvareoppdateringer og søke etter nyeste versjon.

Koble til spillkontroller

En av de mest spennende nyhetene er at du nå kan koble flere Bluetooth-produkter til iPhone, iPad og også Apple TV. Det skjer samtidig som spilltjenesten Apple Arcade lanseres, og å koble en spillkontroller bidrar til å øke spillopplevelsen noen hakk.

For det er ingen tvil om at i enkelte spill er spillstikka overlegen berøringskontroller på skjermen.

Har du en Xbox One-kontroller enn PlayStation DualShock 4 kan du enkelt koble den til Apple TV. Etter at kontrolleren er sammenkoblet med Apple TV, kan du selvsagt bruke den til spilling - i spillene som støtter det - men også å navigere rundt i tvOS.

SPILLKONTROLLER: Nå kan du koble spillkontrolleren din til Apple TV med tvOS 13.
SPILLKONTROLLER: Nå kan du koble spillkontrolleren din til Apple TV med tvOS 13. Vis mer
SPILLKONTROLLER: Nå kan du koble spillkontrolleren din til Apple TV med tvOS 13.
SPILLKONTROLLER: Nå kan du koble spillkontrolleren din til Apple TV med tvOS 13. Vis mer

Merk at du er nødt til å ha en nyere Xbox One-kontroller med støtte for Bluetooth.

Endelig flere kontoer

En ting mange Apple TV-brukere har etterspurt, er støtte for flere flere kontoer. Enkelte apper, som Netflix, har dette innebygget, men det er også kjekt å ha det i selve operativsystemet. Spesielt ettersom du får personaliserte anbefalinger i TV-appen og kan fortsette serier og filmer du har påbegynt, men også hvis dere er flere som bruker Apple Music.

Nå venter vi bare på at dette skal komme til iPad.

FLERE KONTOER: Endelig kan hele familien logge på med hver sin konto på Apple TV.
FLERE KONTOER: Endelig kan hele familien logge på med hver sin konto på Apple TV. Vis mer

Nytt design

Nyheten er kanskje litt subtil, men hjemskjermen ser litt annerledes ut med tvOS 13 installert på din Apple TV 4K. Apple sier de har gjort oppdateringer med et fokus på utforsking. Som en del av dette kan apper nå spille av forhåndsvisninger i helskjerm på hjemskjermen.

Du vil også se at når du trykker og holder på berøringsfeltet på Apple TV-kontrolleren, dukker ikke lenger den sedvanlige dvale-menyen opp.

I stedet vises et nytt kontrollsenter som gjør det enkelt å bytte mellom brukerkontoer, bruke AirDrop, søke, styre Apple Music og sette enheten i dvale.

KONTROLLSENTER: Se her, du, et nytt kontrollsenter på Apple TV.
KONTROLLSENTER: Se her, du, et nytt kontrollsenter på Apple TV. Vis mer

Apple Music

Over har vi nevnt to av Apple Music-nyhetene; enkel tilgang via kontrollsenteret og støtte for flere kontoer, og en tredje nyhet er at sangtekster også kan vises på skjermen slik at hele familien kan synge med. Hvis de ønsker det.

Apple Arcade

Apples storsatsing på spill kommer i form av Apple Arcade, og spilltjenesten er selvsagt å finne på Apple TV i tillegg til iPad, iPhone, iPod touch og Mac. Inntil seks personer i familien kan dele et abonnement som gir tilgang til et stadig økende bibliotek med over 100 spill. Uten annonser og mikrotransaksjoner.

For å få litt ekstra ut av Apple Arcade, kan du koble til en spillkontroller. Hvordan du gjør det, kan du se helt øverst i denne saken.

Er du mer nysgjerrig på Apple Arcade? Les hvordan du kommer i gang med Apples ferske spilltjeneste:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer