Dette er Telias nye trådløse bredbånd

Får 5G-støtte i løpet av året.

NYTT PRODUKT: Telias nye trådløse bredbånd består av en utendørsruter. Foto: Telia
NYTT PRODUKT: Telias nye trådløse bredbånd består av en utendørsruter. Foto: Telia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Telia opplyser at de nå lanserer et nytt trådløst bredbåndsprodukt som vil selges gjennom Telia-eida Get.

Dette kalles også «fixed wireless access» og er altså ment som et alternativ til kablet bredbånd, knyttet til boligen du bor i. Datatrafikken mellom boligen og internett foregår over Telias 4G-mobilnett, og maksimal hastighet er ved lansering opptil 75 Mbps.

Ruter ute og inne

Tjenesten leveres med en dedikert utendørs antennemottaker. I tillegg får du en innendørsruter levert av Zyxel. Sistnevnte støtter før øvrig sistegenerasjons trådløst nett, Wi-Fi 6.

OG EN INNENDØRSRUTER: Slik ser ruteren fra Zyxel ut. Foto: Telia
OG EN INNENDØRSRUTER: Slik ser ruteren fra Zyxel ut. Foto: Telia Vis mer

– Det er veldig enkelt å få installert trådløst bredbånd i hjemmet. Sammenlignet med fiberutbygging er det også mye mindre inngripen i natur og nærområde, sier Pål Rune Kaalen, leder for privatmarkedet i Telia Norge, i en pressemelding.

Telia sørger for installasjon av produktet.

5G kommer

I første omgang vil altså Telias nye trådløse bredbånd benytte seg av 4G-nettet, men det vil snart også leveres med 5G-teknologi.

Da snakker vi hastigheter på over 100 Mbps og muligheten til å bruke enda flere enheter samtidig.

Telia har planer om å åpne 5G-nettet i utvalget norske byer i løpet av året. Planen er at det landsdekkende nettet skal være på plass innen utgangen av 2023.

I tillegg til 5G jobber Telia med å kunne levere TV gjennom det nye bredbåndsproduktet.

Ulike hastigheter

Trådløst bredbånd fra Telia tilbys med hastighetene 25 Mbps, 50 Mbps og 75 Mbps – til en fast månedspris, som er følgende:

  • 25 Mbps: 599 kroner
  • 50 Mbps: 699 kroner
  • 75 Mbps: 999 kroner

Overfor Dinside sier Telia at abonnementene har en volumbegrensning på 2 TB i måneden.

Med produktet følger altså dedikert utendørs antennemottaker, innendørs Wi-Fi 6-ruter fra Zyxel og den digitale sikkerhetstjenesten «Trygg på Nett».

Dette får du hos konkurrenten

Hovedkonkurrenten Telenor tilbyr allerede fast hjemmebredbånd via mobilnettet til folk som bor i områder der man ikke kan få fiber.

Foreløpig er det to abonnementer å velge mellom hos Telenor: 10 Mbps til 599 kroner og 30 Mbps til 699 kroner i måneden. Telenor opererer med «ubegrenset datamengde», men skrur ned farten etter 1 TB.

I saken under finner du flere alternativer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer