Dette googlet vi mest i 2020

Corona, USA-valget og NRK-serie preget nyhetsåret.

FØRSTEGANGSTJENESTEN: Herman Flesviks populære serie er blant de mest googlede i året. Foto: NRK
FØRSTEGANGSTJENESTEN: Herman Flesviks populære serie er blant de mest googlede i året. Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det går mot årsslutt og snart er vi halvveis i desember – måneden vi bruker på juleforberedelser, men også på å oppsummere året som er gått.

Tradisjon tro slipper Google oversikt over de mest populære søkefrasene gjennom året, og som du vil se under, gir de en god representasjon av sakene som har preget nyhetsåret 2020.

– 2020 er et historisk år som vil bli husket for koronapandemien. Det kommer nok derfor ikke som noen stor overraskelse at koronaviruset dominerer nordmenns søk dette året. Vi har alle stått overfor store utfordringer og begrensninger i livene våre, og har måttet navigere oss gjennom en ny hverdag, forteller fungerende kommunikasjonssjef i Google Norge, Andrea Lewis Åkerman, i en pressemelding.

For ikke overraskende er det «koronavirus» som topper årets søkeliste etterfulgt av det mye omtalte USA-valget og demokratenes Joe Biden.

– Nordmenn ser ut til å ha fulgt det amerikanske valget tett, og benyttet seg av Google til å lære seg mer om hvordan det egentlig foregår. «Hva er valgmenn?» har de blant annet også lurt på, sier Åkerman.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer