Apple Peek Performance

Dette kan bli Apples overraskelsesprodukt

Ny iPhone, ny iPad, ny Mac og «én ting til»?

APPLE GLASSES: Kan Apple overraske med en sniktitt på AR-briller i kveld? Foto: Martin Hajek/iDropNews
APPLE GLASSES: Kan Apple overraske med en sniktitt på AR-briller i kveld? Foto: Martin Hajek/iDropNews Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under fjorårets Spring Loaded-arrangement lanserte Apple en fargerik serie med iMacer, to nye iPad Pro-nettbrett med Apples M1-brikke, Apple TV 4K med ny og forbedret fjernkontroll og AirTag – Apples konkurrent til sporingsbrikka Tile.

Årets lansering ser ut til å bli minst like innholdsrik, men dog uten en ny produktkategori som AirTag i fjor.

I kveld klokka 19 norsk tid skal Apple lansere nye produkter under et arrangement som er døpt Peek Performance.

Ifølge analytikeren Ming-Chi Kuo, som er kjent for å treffe godt på sine Apple-spådommer, planlegger Apple å avduke tredje generasjon av iPhone SE under mars-arrangementet. Den forrige modellen kom i 2020, og vår anmelder omtalte den den gangen som «årets beste mobilkjøp».

Skal vi tro ryktene, vil iPhone SE 3 ha tilsvarende design som forgjengeren med en 4,7 tommer stor skjerm, samtidig som den beholder Touch ID fremfor Face ID.

Den største nyheten ser faktisk ut til å bli støtte for 5G-nett, sammen med et kraftigere brikkesett i A15 – det samme som iPhone 13-serien bruker.

Twitter oppsummerer Kuo iPhone SE på følgende måte:

  • lagringsplass: 64/128/256 GB
  • A15 og støtte for 5G
  • farger: hvit, svart og rød
  • tilsvarende design som nåværende iPhone SE

iPad Air 5

Mens iPhone SE 3 angivelig er høydepunktet under den kommende lanseringen, står det også flere spennende produkter på menyen, skal vi tro ryktemakerne.

Deriblant iPad Air 5, som trolig også vil få støtte for 5G, slik som iPhone SE 3. Ifølge ryktene kan du også forvente:

  • nytt og kraftigere brikkesett i A15
  • bedre frontkamera på 12 megapiksler
  • støtte for Center Stage-subjektsporing i kameraet – en funksjon som følger personen og zoomer inn under videosamtaler
  • bedre blits med True Tone for hovedkameraet

Nye Mac-er

Foruten ny iPhone og ny iPad, forventes det også i hvert fall én ny Mac under kveldens lansering, om ikke flere. Den ene kan være en ny og oppdatert Mac Mini med en ny M2-brikke, med mindre det er snakk om M1 Pro- og M1 Max-brikkene som ble lansert i fjor.

9to5Mac omtalte nylig en ny og kraftigere «Mac Studio» som plasserer seg mellom Mac Mini og Mac Pro, og ifølge Bloombergs Mark Gurman kan også denne bli annonsert i kveld.

En annen Mac-lansering kan være en versjon av iMac M1 24" med større skjerm på 27 tommer og nyere brikkesett, men ryktemakerne ser ikke ut til å være helt samstemte. Likevel virker det som at en ny iMac 27" ventes i løpet av året, om den ikke allerede slippes i kveld.

Du skal heller ikke se bort ifra at det lanseres nye MacBooker.

De siste ryktene peker dessuten på at iPhone 13 vil komme i ny farge – grønn.

Til høsten blir Universal Control en av nyhetene i MacOS Monterey, som lar deg styre en iPad om du setter den ved siden av datamaskinen. Vis mer

Hva mer? Én ting til ...

To produkter som har frekventert ryktebørsen i lang tid, er AR-briller (utvidet virkelighet) og en «Apple Car». Sistnevnte er nok fremdeles noen år unna, om den i det hele tatt er under utvikling, men AR-brillene, døpt Apple Glasses blant ryktemakerne, ventes i år eller neste år, ifølge de mer troverdige kildene.

Nettstedet The Verge skriver at det kan være en mulighet for at Apple gir verden en liten sniktitt på hodesettet i kveld. Lanseringen er tross alt døpt peek, altså titt. Svaret får vi i kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer