Forbrukerrådet om Googles Huawei-brudd

- Dette kan gjøre mange urolige

Forbrukerrådet sier de følger saken tett og vil fortløpende vurdere tiltak.

POPULÆR MOBIL: Huaweis nyeste mobil, P30 Pro, går for å være kanskje den beste smarttelefonen på markedet nå. Her viser Huawei-sjef Richard Yu den frem på lanseringen i Paris i mars. Foto: Charles Platiau/Reuters/NTB Scanpix
POPULÆR MOBIL: Huaweis nyeste mobil, P30 Pro, går for å være kanskje den beste smarttelefonen på markedet nå. Her viser Huawei-sjef Richard Yu den frem på lanseringen i Paris i mars. Foto: Charles Platiau/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kan skje dramatiske endringer i mobilverden.

Søndag kveld ble det kjent at Google har valgt blokkere sine tjenester og fjernet selskapets Android-lisens – etter pålegget fra amerikanske myndigheter.

Flere selskaper, som Intel og Broadcom, ser ut til å følge etter.

Android-mobil uten Google

Avgjørelsen innebærer blant annet at kommende Huawei-telefoner ikke vil få tilgang til Googles tjenester.

Det vil også være dårlig nytt for dem som allerede eier en Huawei-telefon, da de sannsynligvis ikke lenger vil motta fremtidige Android-oppdateringer.

Overfor Reuters bekrefter Google at eksisterende eiere av Huawei-mobiler vil fortsette å kunne bruke Google Play Butikk for å laste ned apper. Man vil også få sikkerhetsmekanismen Google Play Protect.

Huawei blir henvist til å bruke delen av Android som har åpen kildekode, men som ikke inneholder Googles egne tjenester. Googles tjenester er for så vidt ikke å finne på telefonene Huawei selger i Kina per i dag, siden tilgangen til Google her er blokkert av myndighetene.

Forbrukerrådet: - Kunder kan ha krav på å heve kjøpet

Huawei har hatt stor suksess i Norge de siste årene med telefoner som Mate 20 Pro og P30 Pro. Sistnevnte, som nylig ble lansert, gikk rett inn på førsteplass på Telias mest solgte mobiler i april.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer