Samsung A8s lansert

Dette kan være spikeren i kista for lydutgangen

For nå følger også Samsung etter.

DET VAR EN GANG: Nå har også Samsung droppet lydutgangen i sin nyeste telefon. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
DET VAR EN GANG: Nå har også Samsung droppet lydutgangen i sin nyeste telefon. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det skapte stor furore da Apple fjernet lydutgangen på iPhone 7 og 7 Plus for to år siden.

Siden den gang har den ene produsenten etter den andre fulgt på, og det er nå kun et fåtall toppmodeller igjen som fortsatt kan tilby kablet lyd via 3,5 mm-utgangen.

Stor spiker i kista

Nå ser det ut til at kista får nok en spiker, og det en ganske stor en. Samsung har nemlig vært blant de få som har valgt å beholde denne porten, som man både finner i Galaxy S9 og S9+, samt Note 9, som ble lansert i høst.

Nye Samsung A8s ser ut til å være myntet på det kinesiske markedet og er selskapets første med hull i skjermen til frontkameraet – og uten 3,5 mm-utgang. Foto: Samsung
Nye Samsung A8s ser ut til å være myntet på det kinesiske markedet og er selskapets første med hull i skjermen til frontkameraet – og uten 3,5 mm-utgang. Foto: Samsung Vis mer

På et pressearrangement i Kina har selskapet vist frem mellomklassetelefonen A8s – den første Samsung-telefonen med hull i skjermen til frontkameraet, men også den første Samsung-telefonen som ikke har 3,5 mm-uttak til kablet lyd.

Det kan være et signal om at de kommende S10-modellene, som forventes lansert på mobilmessen i Barcelona i februar, også kan komme uten 3,5 mm-utgang.

Nesten ingen igjen

Av de kjente produsentene her til lands er det nå bare LG som ikke har droppet lydutgangen i sine toppmodeller.

Apple droppet som kjent lydutgangen fra iPhone 7, Huawei fjernet den i Mate 10 Pro, Sony fjernet den fra Xperia XZ2, HTC fra U11 og i OnePlus' nye 6T-modell er den også blitt borte.

Ironisk nok er det mange rimeligere telefoner som fortsatt har lydutgangen intakt – også fra de samme produsentene som har droppet dem i sine toppmodeller.

Hva tenker du? Synes du det er greit at 3,5 mm-utgangen ser ut til å forsvinne for godt, eller skulle du gjerne hatt det lille hullet fortsatt? Vi hører fra deg i kommentarfeltet under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer