WWDC 2020

Dette lanserer Apple i kveld

Flere store nyheter ventet, deriblant iOS 14 og den største Mac-nyheten siden 2005.

VISER FREM SISTE NYTT: I kveld skal Apple-sjef Tim Cook presentere den neste store iPhone-oppdateringen. Foto: Brittany Hosea-Small / AFP / NTB Scanpix
VISER FREM SISTE NYTT: I kveld skal Apple-sjef Tim Cook presentere den neste store iPhone-oppdateringen. Foto: Brittany Hosea-Small / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Mandag kveld klokka 19 norsk tid sparker Apple i gang sin årlige utviklerkonferanse, Worldwide Developers Conference. På grunn av coronapandemien avholdes konferansen i år digitalt, i motsetning til tidligere år hvor tusenvis av utviklere tar turen til selskapets hovedkvarter i Cupertino i California.

Tradisjon tro er det ny versjon av iOS som blir presentert på den såkalte «keynoten» til Tim Cook og hans kompanjonger. Blant det som ryktes å komme til iOS 14 er en ny listevisning av apper, ordentlige hjemskjerm-widgets og kanskje også muligheten til å velge tredjepartsapper som standardapper.

Nye versjoner av macOS, tvOS og watchOS, ja i grunn det meste av programvaren til Apple-maskinvare, er også ventet.

De ferdige versjonene av iOS 14 og resten er ikke ventet før til høsten, men de slippes som regel for utviklere og i offentlig betaversjon ganske kjapt.

Fra Intel til ARM

Skal vi tro ryktene har Apple også planer om å kunngjøre overgangen til Intel-baserte Mac-er til egendesignede ARM-prosessorer på kveldens keynote.

- Et fundamentalt skifte for selskapets datamaskiner, skriver The Verge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer