WWDC 2023

Dette lanserte Apple

iPhone oppdateres med nye funksjoner, men det var Vision Pro-brillene som fikk all oppmerksomhet.

KAN BLI EN SNAKKIS: Apples nye virtuelle briller kommer trolig til å få mye oppmerksomhet i tida fremover. Foto: Kirsti Østvang
KAN BLI EN SNAKKIS: Apples nye virtuelle briller kommer trolig til å få mye oppmerksomhet i tida fremover. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(SAN FRANCISCO): Mandag kveld norsk tid ble Apples årlige utviklerkonferanse WWDC sparket i gang. Her presenterte Apple-sjef Tim Cook og de andre sjefene en rekke nye produkter som kommer i tiden framover.

- I dag kommer vi til å gjøre noen av våre største lanseringer noensinne, innledet Cook seansen med.

Blant nyhetene selskapet valgte å presentere var en ny versjon av mobiloperativsystemet sitt - iOS 17. I tillegg introduserte de sin første store nye produktserie siden de lanserte Apple Watch i 2014.

DinSide var til stede på pressekonferansen i Apples hovedkvarter.

Apple Vision Pro

Den største nyheten på Apples lansering er altså de nye virtuelle brillene, Vision Pro. Selskapet kaster seg inn i et marked som har slitt med å ta av salgsmessig.

Apple-brillene posisjonerer seg som AR-briller, altså utvidet virkelighet. Du kan imidlertid enkelt svitsje over til VR, virtuell virkelighet, bare ved å vri på en liten knott. Dette kalles typisk «mixed reality», altså blandet virkelighet.

Når du tar brillene på deg, får du opp en flytende hjemvisning foran deg. Her finnes ingen fysiske kontroller. Du styrer de med øynene, hender og stemmen. Du kan flytte apper i rommet foran deg. Du kan tappe fingre for å velge noe eller dra fingeren for å rulle. Du skal kunne skrive i løse lufta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer