30. september 2020

Dette lanserte Google

Storlansering fra søkegiganten, men Norge ble stort sett utelatt igjen.

GOOGLE: Dette er de fire produktene Google lanserte. Foto: Google
GOOGLE: Dette er de fire produktene Google lanserte. Foto: Google Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går ble Googles årlige produktlansering avholdt som en direktesendt begivenhet på YouTube. På grunn av coronasituasjonen var arrangementet litt mindre enn tidligere år, men søkegiganten hadde uansett en innholdsrik halvtime i rampelyset i går kveld.

Pixel 5

Vi starter med Pixel 5 som er Googles nye toppmodell. Selskapet har ikke helt lyktes i konkurransen med Apple, Huawei og Samsung i premiumsjiktet i mobilmarkedet, og ser nå ut til å sikte seg mer inn på klassen under.

Brikkesettet er Snapdragon 765G, som befinner seg hakket under Qualcomms 800-serie, og er paret med 8 GB minne og 128 GB lagringsplass.

PIXEL 5 OG PIXEL 4A: Google lanserte to smarttelefoner – ingen av dem blir tilgjengelig i Norge med det første. Foto: Google
PIXEL 5 OG PIXEL 4A: Google lanserte to smarttelefoner – ingen av dem blir tilgjengelig i Norge med det første. Foto: Google Vis mer

Skjermen, på 6 tommer, har ikke mer enn full-HD-oppløsning, som tilsvarer 2340 x 1080 piksler i et 19.5:9-format, men til gjengjeld er det snakk om et 90 Hz-panel, som faktisk er mer enn hva de nyeste iPhonene har.

Ellers er kameraet utstyrt med to sensorer. Den ene på 12,2 megapiksler med både optisk og elektronisk bildestabilisator og den andre en ultravidvinkel på 16 megapiksler. Kameraet har selvsagt støtte for Googles imponerende nattmodus, Night Sight.

Google Pixel 5 lanseres i en rekke markeder i andre halvdel av oktober og prisen er på 699 dollar, 6500 kroner med dagens kurs. Som ventet er ikke Norge et av lanseringslandene.

I tillegg til Pixel 5, ble også Pixel 4A 5G introdusert. Kort fortalt er det en oppdatert versjon av Pixel 4A med 5G-nett, litt bedre maskinvare og større skjerm på 6,2 tommer – mot 5,8 tommer på 4A.

Prisen på Pixel 4A 5G ligger i USA på 499 dollar.

Google Chromecast with Google TV

Chrome 4K Ultra er snart historie og har fått sin arvtaker i en ny HDMI-strømmepuck, kalt Chromecast with Google TV, fra Google som faktisk kan brukes uten mobil. Og det for første gang.

Fjernkontrollen har dedikerte knapper for YouTube, Netflix og Google Assistent og kan styre både TV-en og høyttalere.

Du kan selvsagt kringkaste innhold fra mobil/PC/nettbrett, men med i esken medfølger det en fjernkontroll, som vi tror mange har ventet på.

CHROMECAST WITH GOOGLE TV: Endelig kommer den med fjernkontroll, men dessverre må nordmenn vente. Foto: Google
CHROMECAST WITH GOOGLE TV: Endelig kommer den med fjernkontroll, men dessverre må nordmenn vente. Foto: Google Vis mer

Chromecast with Google TV kjører, som navnet for lengst har avslørt, på Google TV-plattformen. Eller mer presist: det kjører fortsatt på Android TV, men med Google TV-grensesnitt på toppen.

For å ta de tekniske detaljene, leverer den nye Chromecasten 4K/HDR ved opptil 60 bilder i sekundet og har også støtte for Dolby Vision, men interessant nok ser det ikke ut til at den har støtte for Google Stadia ... ved lansering.

Dessverre for norske kunder, blir Chromecast with Google TV først tilgjengelig i USA og det er uvisst når du finner den i butikk her til lands.

Prisen er for øvrig på 50 dollar, som med dagens kurs tilsvarer 465 kroner.

Nest Audio

Produktet som faktisk blir tilgjengelig i Norge, er den nye smarthøyttaleren Nest Audio, som plasseres seg mellom Nest Mini og Nest Max.

Den kan forhåndsbestilles allerede nå og koster 999 kroner.

Designmessig skiller Nest Audio seg ut fra de tidligere høyttalerne til Google med en mer oval utforming med nærmest flat frem- og bakside. Hele høyttaleren er dekket i et mykt stoff som kommer i fem forskjellige farger: grønn, lakserosa, lysblå, lys grå og mørk grå.

NEST AUDIO: Den nye Google-høyttaleren kommer i fem farger. Foto: Google
NEST AUDIO: Den nye Google-høyttaleren kommer i fem farger. Foto: Google Vis mer

Google Assistent er selvsagt på plass og du kan bruke stemmen din til å styre musikken, spørre om værmeldingen og liknende, men også styre dingsene i smarthuset ditt. Er du ikke så opptatt av stemmeassistenten, kan du deaktivere mikrofonene ved å skyve på en bryter på baksiden av høyttaleren.

Ifølge Google spiller Nest Audio «75 prosent høyere» enn forgjengeren og har «50 prosent kraftigere bassrespons», så får vi se om de leverer på de to punktene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer