Treg Android-mobil?

Dette lille trikset gjør at telefonen føles mye kjappere

Gjør animasjonene raskere.

NESTEN SOM NY: Har du en eldre telefon, vil den brått føles kjappere om du kutter ned på animasjonene.
NESTEN SOM NY: Har du en eldre telefon, vil den brått føles kjappere om du kutter ned på animasjonene. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hver gang du starter en app, trykker på hjemknappen eller lignende på telefonen, får du som regel servert en liten animasjon i det app-vinduet åpnes eller lukkes.

Det varer ikke mange tidelene, men det er allikevel åpenbart hvor mye raskere responsen fra telefonen føles om du velger å halvere tiden på disse animasjonene.

Og det kan du gjøre på alle Android-telefoner med en ganske enkel oppskrift. På ingen måte et nytt triks, så er det sagt.

Slik gjør du det

For å endre hastigheten på vindusanimasjonene, er du først nødt til å «låse opp» utviklerinnstillingene på telefonen. De er gjemt som standard, så først må du gjøre et lite grep for å få dem frem:

Åpne innstillinger og finn frem til om telefonen (som regel helt nederst). Her får du opp informasjon om hvilken Android-versjon telefonen kjører, skjermoppløsning, lagringsplass og mer til. På en av linjene står det «build-nummer», og på denne linja må du trykke sju ganger etter hverandre for å låse opp utviklermenyen.

Ved å trykke sju ganger på build-nummeret, låser du opp utviklermenyen. Derfra kan du blant annet styre hvor raske animasjonene skal være på telefonen. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
Ved å trykke sju ganger på build-nummeret, låser du opp utviklermenyen. Derfra kan du blant annet styre hvor raske animasjonene skal være på telefonen. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer

Gå så et steg tilbake, og så har du plutselig en ny innstillingsmeny som heter utvikleralternativer. Åpne den og bla nedover til du ser valgene for animasjonsskala. Det er tre av dem totalt, og som standard står de på 1x.

Velg så alle tre etter tur og endre til 0,5x. Heretter vil telefonen oppleves langt kjappere i skøytene bare fordi disse animasjonene går raskere for seg.

Mange avanserte muligheter

Det er mange funksjoner i utviklermenyen beregnet nettopp på utviklere, enten det dreier seg om feilsøking i apper eller andre ting. Tidligere har vi blant annet vist hvordan du via denne menyen kan forfalske GPS-plasseringen din.

Vi anbefaler dog ikke å tukle alt for mye med utviklerinnstillingene, med mindre du vet hva du driver med. Men akkurat det nevnte tipset gjør ingen skade, og du kan enkelt gå tilbake slik det var før ved å endre verdiene til 1x igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer