Treg Android-mobil?

Dette lille trikset gjør at telefonen føles mye kjappere

Gjør animasjonene raskere.

NESTEN SOM NY: Har du en eldre telefon, vil den brått føles kjappere om du kutter ned på animasjonene.
NESTEN SOM NY: Har du en eldre telefon, vil den brått føles kjappere om du kutter ned på animasjonene. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hver gang du starter en app, trykker på hjemknappen eller lignende på telefonen, får du som regel servert en liten animasjon i det app-vinduet åpnes eller lukkes.

Det varer ikke mange tidelene, men det er allikevel åpenbart hvor mye raskere responsen fra telefonen føles om du velger å halvere tiden på disse animasjonene.

Og det kan du gjøre på alle Android-telefoner med en ganske enkel oppskrift. På ingen måte et nytt triks, så er det sagt.

Slik gjør du det

For å endre hastigheten på vindusanimasjonene, er du først nødt til å «låse opp» utviklerinnstillingene på telefonen. De er gjemt som standard, så først må du gjøre et lite grep for å få dem frem:

Åpne innstillinger og finn frem til om telefonen (som regel helt nederst). Her får du opp informasjon om hvilken Android-versjon telefonen kjører, skjermoppløsning, lagringsplass og mer til. På en av linjene står det «build-nummer», og på denne linja må du trykke sju ganger etter hverandre for å låse opp utviklermenyen.

Gå så et steg tilbake, og så har du plutselig en ny innstillingsmeny som heter utvikleralternativer. Åpne den og bla nedover til du ser valgene for animasjonsskala. Det er tre av dem totalt, og som standard står de på 1x.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer