Dette må du vite før du laster ned Clubhouse

Bryr du deg om personvern, bør du enn så lenge styre unna.

PRATEAPP I VINDEN: Clubhouse er det nye sosiale mediet «alle» ønsker å bli med i. Foto: Shutterstock/NTB Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prateappen Clubhouse er den nyeste hypen innenfor sosiale medier. Noen beskriver det som at du hører på en podkast, bare at det er direkte.

Du trenger invitasjon for å bli med, og etterspørselen etter medlemskap er så høy at det har blitt et etablert marked for invitasjoner på plattformer som Reddit og Ebay, skriver Dagbladet.

Men før man lar seg friste av å bli med, kan det være lurt å være sikker på hva du sier ja til når du registrerer deg på tjenesten.

I en artikkel på Medium tar sikkerhetsekspert Zen Chan for seg flere problematiske sider.

- Jeg vil fremheve sikkerhetsrisikoen knyttet til denne appen. Kort sagt, hvis du har sensitive data på mobilenheten din, bør du fjerne dem før du bruker Clubhouse, råder Chan, som sier det er spesielt to ting du bør være klar over.

1) Slettes lyd eller ikke?

Clubhouse baserer seg på lydsamtaler, men du kan ikke ta opp en samtale i appen (det er selvsagt mulig å bruke en tredjepartsapp).

Som et ledd i kampen mot trakassering og misinformasjon, som Clubhouse har hatt og har en del problemer med, har appen en funksjon hvor man kan rapportere hendelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.