iOS 15

Dette mangler når iPhone 13 lanseres

To av de mest spennende Apple-nyhetene lar vente på seg.

SHAREPLAY: FaceTime-nyheten SharePlay er ikke tilgjengelig i iOS 15 fra dag én. Foto: Apple
SHAREPLAY: FaceTime-nyheten SharePlay er ikke tilgjengelig i iOS 15 fra dag én. Foto: Apple Vis mer
Publisert

Under utviklermessa WWDC (World Wide Developer Conference) i starten av juni, avslørte Apple kommende iOS 15. Blant nyhetene er mer avansert FaceTime, redesign av Safari, en ny fokus-funksjon og «delt med deg» for iMessage-brukere.

Samtidig er det også en rekke iOS-apper som oppdateres med nye funksjoner.

Noen av de annonserte iOS 15-nyhetene blir dog ikke tilgjengelig når Apple starter utrullingen i høst. Det melder nettstedet 9to5Mac som skriver at Apple kutter funksjoner – enten fordi de ikke fungerer ordentlig eller fordi de trenger ytterligere arbeid før lansering.

SharePlay

En av de største nyhetene som ikke blir å se i iOS 15 når operativsystemet mest sannsynlig lanseres i september, er SharePlay. SharePlay gjør det mulig å dele mobilskjermen din, sanger og videoer med en annen i en FaceTime-samtale, men i den seneste iOS 15-betaen er funksjonen fjernet.

Apple selv har bekreftet at SharePlay er blitt deaktivert i beta 6 av iOS 15, iPadOS 15, tvOS 15 og macOS Monterey, og at funksjonen ikke vil være tilgjengelig når de nevnte operativsystemene lanseres denne høsten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.