iOS vs Android:

Dette misunner iPhone-brukere Android-brukere

Hvilke Android-funksjoner ønsker iPhone-brukere seg?

ANDRE VEIEN: Sist så vi på hvilke iPhone-funksjoner Android-brukere ønsket seg. Nå går vi andre veien. Foto: Pål Joakim Pollen
ANDRE VEIEN: Sist så vi på hvilke iPhone-funksjoner Android-brukere ønsket seg. Nå går vi andre veien. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forleden dag så vi på hvilke ti ting ved iPhone som Android-brukerne var mest misunnelig på, basert på en fyldig diskusjonstråd på Reddit.

I dag ser vi på hvordan det ser ut andre veien, basert på tilsvarende Reddit-tråd postet i Reddits iPhone-subreddit.

Her er de 10 tingene ved Android som iPhone-brukerne er mest misunnelige på:

#10: Enklere ringe- og varsellyder

Å legge til en egen ringetone er en ganske omstendelig prosess på iPhone, mens du på Android kan gjøre det i en fei.

For eksempel kan du laste ned apper som Zedge (norskutviklet), som byr på tusener av ringetoner og varsellyder, som kan settes som standardlyd direkte fra appen.

#9: Brukergrensesnitt som ikke tar opp hele skjermen

Hvis du holder på med telefonen og noen ringer deg på iPhone, opptar ringevinduet hele skjermbildet slik at du det du drev med blir avbrutt. På Android spretter det opp en boks på toppen ved innkommende samtale som ikke er like dominerende.

RING, RING: Når folk ringer deg på iPhone, opptar anropet hele skjermbildet. Skjermbilde: Kirsti Østvang
RING, RING: Når folk ringer deg på iPhone, opptar anropet hele skjermbildet. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Likeledes ønsker folk seg mindre boks på skjermen når de justerer ringevolumet eller når man har lite batteri igjen på telefonen.

#8: App-skuff

På iOS er man nødt til å ha alle app-ikoner på hjemskjermen, som ofte kan bety at man må sveipe 4-5 ganger til siden for å finne appen man er på jakt etter (hvis ikke man bruer Spotlight-søket, selvsagt).

På Android opererer man med en app-skuff der alle appene ligger, og så kan man heller ha dem man bruker mest på hjemskjermen. Litt som skrivebordet i Windows, med andre ord.

#7: Varslings-LED

På de aller fleste Android-telefoner sitter det en liten lysdiode som kan blinke i ulike farger basert på hva som har skjedd på telefonen mens du var borte. Dermed kan du bare kaste et blikk på den for å se om det har skjedd noe der mens du var i dusjen – blinker den ikke, har du ingen varsler.

Denne funksjonen mangler iPhone, der du må tenne skjermen for å sjekke varslene.

PS! Apper som Lightflow gir deg enda større kontroll over denne lille lampen.

VARSEL-LED: De fleste Android-telefoner har en liten LED-pære som kan lyse i ulike farger avhengig av hva som har skjedd på telefonen mens du ikke har brukt den. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
VARSEL-LED: De fleste Android-telefoner har en liten LED-pære som kan lyse i ulike farger avhengig av hva som har skjedd på telefonen mens du ikke har brukt den. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

#6: Google Assistant i stedet for Siri

iPhone-brukerne virker ganske enige om at Googles stemmestyringsassistent er langt bedre enn Apples Siri, og mange kunne tenke seg muligheten til å bytte henne ut.

Riktignok kan du laste ned Assistant på iOS også, men du må starte appen selv og får ikke vekket den til live ved å si «OK, google» på iPhone.

BEDRE: Google Assistant får bedre skussmål enn Apple Siri. Foto: Dinside
BEDRE: Google Assistant får bedre skussmål enn Apple Siri. Foto: Dinside Vis mer

#5: Alltid på-skjerm

På Android-telefoner, spesielt de med AMOLED-skjerm, tilbyr de fleste produsentene en «alltid på»-ordning, der du typisk kan se klokka og varslingsikoner.

Selv om iPhone X og Xs-modellene også har AMOLED-skjermer, er ikke dette noe Apple tilbyr iPhone-brukere.

#4: Varselikoner på toppen

Om du har uleste varsler på iPhone, låser opp telefonen og slukker skjermen igjen, forsvinner varslene.

VARSLER PÅ TOPPEN: De små ikonene på toppen av skjermen er noe av det iPhone-brukere ønsker seg mest fra Android. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
VARSLER PÅ TOPPEN: De små ikonene på toppen av skjermen er noe av det iPhone-brukere ønsker seg mest fra Android. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer

På Android har hvert varsel et eget lite ikon på topplinja, som gjør at det ikke er like lett å glemme dem.

#3: Mer fleksibel hjemskjerm

Mens iOS-brukere må ta til takke med en haug av app-ikoner på hjemskjermen, som populeres fra øverst til venstre til nederst til høyre, står man på Android fritt til å flytte ikoner akkurat der man vil ha dem.

På de fleste telefoner kan man også velge hvor mange rader og kolonner man vil ha i det usynlige rutenettet, og så kan man legge moduler/widgets direkte på hjemskjermen.

FLEKSIBELT: På Android kan du tilpasse ikonene på hjemskjermen som du vil. Foto: Pål Joakim Pollen
FLEKSIBELT: På Android kan du tilpasse ikonene på hjemskjermen som du vil. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

#2: USB-masselagring

På Android har du full tilgang til filsystemet på telefonen, som gjør at du for eksempel kan bruke en app som Solid Explorer for å utforske, kopiere, slette og lignende.

Og plugger du en Android-telefon til en PC, kommer den opp som om du satt i et minnekort eller en minneplugg. Dermed kan du kopiere filer ut og inn, uten å måtte ty til iTunes og den slags.

#1: Default-apper

Apple har full kontroll på iOS, og det inkluderer også hvilke apper som skal være standard når du trykker på lenker – deres egne, stort sett.

På Android står du friere – du kan velge hvilken nettleser som skal være standard når du trykker på ei lenke i e-postprogrammet ditt, for eksempel, eller bytte SMS-app om du foretrekker en annen enn den som lå på telefonen fra før.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer