Apple Spring Loaded

Dette skal Apple lansere i kveld

Ny Apple TV, iPad og kanskje noen overraskelser?

APPLE SPRING LOADED: iPad, Apple TV og AirPods kan være noen av produktene som står på menyen under kveldens arrangement. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
APPLE SPRING LOADED: iPad, Apple TV og AirPods kan være noen av produktene som står på menyen under kveldens arrangement. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var selveste Siri som forsnakket seg og avslørte at Apple skal avholde en produktlansering i dag, 20. april. Apple bekreftet arrangementet, døpt Spring Loaded, kort tid etter forsnakkelsen, men har ikke avslørt hva de faktisk skal annonsere.

Mens høstlanseringene til Apple pleier å være velkjent – i hovedsak nye iPhone-modeller og Apple Watch – varierer det litt hva som står på menyen under vårlanseringen, men ryktebørsen har gitt oss en pekepinn hva Apple har planlagt.

Apple TV

I år er det fire år siden Apple lanserte den forrige Apple TV-boksen, og nå tyder ting på at det er på tide med en oppfølger.

Apple TV 4K er fremdeles en kapabel modell med støtte for 4K, HDR10, Dolby Vision og Dolby Atmos, men det forventes blant annet HDMI 2.1 og støtte for 120 Hz, som styrker Apples spillsatsing, i en ny versjon takket være et kraftigere brikkesett.

Det ryktes også om en ny versjon av Siri Remote-kontrollen, som både er elsket og hatet av brukerne.

Nye iPader

Et annet produkt som ikke er blitt oppdatert på noen år, er iPad mini. I mars skrev Bloomberg at Apple planlegger å introdusere nye iPader og at de kan komme så tidlig som denne måneden. Og blant disse skal det være en iPad mini som angivelig vil ha større skjerm enn dagens modell hvis størrelse er 7,9 tommer.

Det verserer også rykter at Apple jobber med nye iPad Pro-modeller, blant annet med Mini-LED-panel, kraftigere brikkesett og Thunderbolt-kontakt, med utvidet støtte for tilkoblinger og overføringshastigheter sammenliknet med USB-C-kontakten som sitter i dagens iPad Pro.

AirPods 3

En ny versjon av Apples populære ørepropper, AirPods, kan også være et av produktene selskapet avduker senere i dag. Ifølge Wedbush-analytiker Daniel Ives kan AirPods 3 bli en av overraskelsene i kveld, men Ives tror det kun er snakk om en liten «sniktitt» på proppene.

– Selv om de ikke blir formelt lansert, tror vi at Cook & Co vil gi noen hint om de nye AirPods 3, som forventes å bli lansert i et annet virtuelt arrangement tidlig sommer, heter det i en rapport fra analytikeren, skriver 9to5Mac.

Blant «overraskelsene» nevner Ives også AirTags, nye farger for iMac og en ny Apple Pencil.

AirTags

Det har lenge gått rykter om at Apple kommer med sporingsbrikker, og de går allerede under navnet AirTag.

Basert på rykter og lekkasjer forventes de å være runde, små brikker, og tilbehørsprodusenter er allerede i gang med å produsere ulike festeanordninger for dem.

Apples sporingsbrikker kommer til å være tett integrert opp mot iOS og brukernes iCloud-kontoer, og man vil få tilgang til og styre dem via «Hvor er»-appen på en Apple-enhet.

Skal vi tro ryktene kommer AirTags til å være mer nøyaktige enn en vanlig Bluetooth-basert sporingsbrikke, da den vil ta i bruk Apples Ultra-Wideband U1-brikke.

Apple kommer trolig til å ta i bruk AR-funksjonalitet også, slik at du kan holde iPhone-kameraet opp for å se hvor eksempelvis nøklene dine er.

iOS 14.5

I tillegg ventes det at Apple ruller ut iOS 14.5-oppdateringen i kveld, som blant annet inneholder muligheten til å låse opp en iPhone med en Apple Watch, nye Siri-triks, App Tracking Transparency, Finn objekter og trolig nye emotikoner.

iOS 14.5 legger også til støtte for den nye DualSense-kontrollen til PlayStation 5 og den nye Xbox-kontrollen for Xbox Series X|S.

Apple Spring Loaded starter klokka 19 norsk tid og kan følges direkte fra selskapets nettsider.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer