iPhone 13

Dette skal Apple lansere i kveld

Nå kommer iPhone 13, Apple Watch og iOS 15.

MATTERE: Ifølge ryktene kommer oppfølgerne til iPhone 12 til å se omtrent helt like ut. Foto: Kirsti Østvang
MATTERE: Ifølge ryktene kommer oppfølgerne til iPhone 12 til å se omtrent helt like ut. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

September ligger an til å bli svært innholdsrik for teknologiinteresserte, med nyheter fra selskaper som Xiaomi, PlayStation og Microsoft, pluss kanskje noen overraskelser.

Men for mange er det Apples lansering som står øverst på menyen.

I kveld skal Apple introdusere en rekke nye enheter, deriblant iPhone 13-serien, og vi får omsider vite om ryktene som har svirret rundt på verdensveven de seneste månedene, faktisk stemte.

Under kan du lese om hvilke produkter vi forventer at Apple lanserer i kveld, basert på de mest troverdige ryktene.

iPhone 13

Vi begynner med det som for de fleste er rosinen i pølsa: En ny iPhone.

Ifølge Ming-Chi Kuo, analytikeren som er kjent for sin solide treffsikkerhet hva Apple-rykter gjelder, skal Apple avduke fire nye iPhoner i dag: iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max.

Det ser ut til at design og størrelse stort sett blir tilsvarende som iPhone 12-serien, med nyheter som 1 TB lagring, større batteri og et kraftigere brikkesett. Det er også en mulighet for at iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max får støtte for 120 Hz-skjermer - opp fra 60 Hz som dagens modeller har.

Samtidig tror vi at Apple kommer til å offentliggjøre utrullingsdatoene for iOS 15, watchOS 8 og tvOS 15.

AirPods 3?

Sammen med iPhone 13, kan det også se ut til at Apple planlegger å introdusere nye AirPods i kveld. Den første utgaven av de populære øreproppene ble lansert i 2016, mens oppfølgeren kom i mars 2019, noe som indikerer at det muligens er på tide med en ny versjon.

Blant nyhetene denne gangen skal være at «stilkene» blir kortere og mer i tråd med Airpods Pro, og at batteritiden kan bli bedre. Enkelte spår også at Airpods vil få utbyttbare gummitupper for bedre passform, men det er ikke alle enige om.

Trolig vil også en eventuell ny Airpods-modell kunne fungere med den forbedrede versjonen av Apples Hvor er?-tjeneste som kommer i iOS 15.

Apple Watch 7

Du kan også forvente at Apple avduker en ny Apple Watch i kveld, selv om det har versert rapporter om produksjonsutfordringer og utsettelser.

Dog kan det hende at selv om smartklokka lanseres i kveld, blir den ikke tilgjengelig i butikk før senere i høst. Det gjenstår å se.

Ifølge rapportene ser det ut til at Apple Watch 7 får en helt annen utforming enn de foregående modellene, og dersom ryktemaker Jon Prosser får rett, vil klokkene få et design mer i tråd med de nyeste iPhone-modellene:

Jon Prosser tror Apple Watch 7 får et utseende som minner mer om de nyeste iPhone-modellene. Foto: jon Prosser
Jon Prosser tror Apple Watch 7 får et utseende som minner mer om de nyeste iPhone-modellene. Foto: jon Prosser Vis mer

I likhet med Airpods 3 kan det med andre ord være duket for en ny Apple Watch i forbindelse med iPhone-lanseringen. Denne ryktes å bli enda litt større enn sekseren, med 41 og 45 mm-versjoner i stedet for 40 og 44 som de er i dag.

Ikke forvent dette

Under Apples september-lansering er det tradisjon tro iPhone som er i søkelyset, sammen med produkter som Apple Watch og AirPods.

Du bør dermed ikke forvente nye MacBooker eller iPader, som trolig ikke blir introdusert før i oktober eller november. Ifølge ryktene jobber Apple med MacBook Pro på 14 og 16 tommer med selskapets kraftige brikkesett, samt muligens flere nye iPad-modeller.

Slik kan du følge det

Apples september-lansering starter klokka 19 norsk tid, og du kan følge det via Apple.com eller i Apple TV-appen.

Dinside planlegger også å følge nyhetene tett og her kan du lese om alle nyhetene i kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer