Google på Huawei P40 Pro:

Dette skulle ikke vært mulig

Flere oppskrifter på nettet - vi prøvde en av dem.

MED GOOGLE: Her er vi logget på Google Maps på en P40 Pro. Det er egentlig ikke mulig. Foto: Pål Joakim Pollen
MED GOOGLE: Her er vi logget på Google Maps på en P40 Pro. Det er egentlig ikke mulig. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Nylig testet vi Huaweis nye toppmodell, P40 Pro. Vår konklusjon var at selv om dette i utgangspunktet er nok en knallgod telefon fra kineserne, så er ulempen ved ikke å ha tilgang til Googles tjenester for stor for de fleste av oss.

Det er nemlig ikke bare Googles apper man gir avkall på, men også alle appene som benytter seg av Googles funksjoner. Blant annet betyr det at du ikke får brukt Vipps på telefonen, og mange apper virker halvveis, der for eksempel kart- og «i nærheten»-funksjoner ikke fungerer.

Men. Det finnes alltid de som klarer å jobbe seg rundt sperrene.

Ikke rett-frem

Helt siden Mate 30 Pro kom i høst, også den uten Google, har det florert med oppskrifter på nettet på hvordan du kan få Googles tjenester på plass på telefonen.

Men metoden som først fungerte, fungerte brått ikke lenger, og så kom det en ny metode som virket, men som etter hvert ikke virket lenger og så videre.

Metoden vi brukte trenger derfor ikke å virke for evig tid, men etter tips fra en Dinside-leser, fulgte vi i hvert fall instruksjonene på denne nettsiden, riktignok med utgangspunkt i ei fil vi fant via beskrivelsen i denne YouTube-videoen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer