WWDC 2023

Dette tror vi Apple lanserer

Har invitert til presseseanse mandag 5. juni.

RYKTEBONANZA: I forkant av Apples årlige utviklerkonferanse går det mange rykter om hva selskapet skal lansere. Foto: Apple
RYKTEBONANZA: I forkant av Apples årlige utviklerkonferanse går det mange rykter om hva selskapet skal lansere. Foto: Apple Vis mer
Publisert

Apples årlige utviklerkonferanse avholdes vanligvis i begynnelsen av juni. Det høres kjedelig ut for hvermannsen, men her bruker de alltid å vise frem smakebiter på hva vi kan forvente oss av oppdateringer og nye produkter. Som vanlig florerer ryktene i forkant av avsløringen.

DinSide kommer til å være på plass i Apples hovedkvarter i Cupertino i USA når Tim Cook vil holde sin hovedtale mandag 5. juni klokka 19 norsk tid, og vil naturligvis gi deg en første titt på hva som bli presentert.

Lanserer AR-briller

Det er mest forventninger rundt det som antas å være selskapets første digitale briller. Det har gått rykter om disse i årevis, men Apple har aldri bekreftet at de finnes.

I motsetning til rene VR-briller som de fra Sony eller Facebook/Meta, sies det at Apple satser på en kombinasjon av VR og AR - kalt «mixed reality», altså blandet virkelighet.

Rent praktisk betyr det at brillene vil legge digitale/virtuelle elementer på toppen av det brukerne ser i den virkelige verden.

Ifølge ryktene skal de se ut som et par skibriller, med 8K-skjermer, en haug med kameraer og et eksternt batteri som kobles til brillene med en proprietær kabel. Navnet hevdes å bli Reality Pro.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.