Dette vil Telenor bruke NFC til

Bruker mobilen til bussbilletter, quiz, presentasjoner og reklame.

MOBILBILLETT: Her viser seniorforsker Arne Munch-Ellingsen i Telenor hvordan de ser for seg at du skal ta bussen i fremtiden: Med NFC-mobilen som billett.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
MOBILBILLETT: Her viser seniorforsker Arne Munch-Ellingsen i Telenor hvordan de ser for seg at du skal ta bussen i fremtiden: Med NFC-mobilen som billett. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Telenor håper mobiler med NFC-teknologi vil forandre måten vi bruker telefonene våre på. NFC lar mobilen din snakke med andre dingser ved berøring, og er allerede på plass i mange nye modeller.

Den mest åpenbare NFC-bruken er mobilbetaling. Ved å legge inn sikker programvare på brukerens SIM-kort, vil Telenor og DNB i 2013 tilby å gjøre mobiltelefonen din til et bankkort.

De kaller det Tap2Pay, og kan ifølge matvaregiganten NorgesGruppen gi deg uønsket bi-effekt: Dyrere matvarer.

Men det finnes et hav av andre bruksområder også. Allerede har vi sett hvordan Sony nå leverer mobiltelefoner med såkalte SmartTags, som for eksempel lar deg fortelle telefonen at du befinner deg i bilen.

For å forske på enda flere funksjoner, leder Telenor et prosjekt kalt NFC City, sammen med blant annet Statens Institutt for forbruksforskning (SIFO) og Universitetet i Tromsø.

– NFC handler om å gjøre ting lettere, sa Telenor-direktør og Norges mektigste telemann, Jon Fredrik Baksaas, på en NFC-konferanse nylig.

– Mobilen er noe alle har med seg hele tiden. Og nå kan de gjøre mer med den.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer