Digital vannmerking

Endelig finnes det en skikkelig løsning for deg som er redd for at dine digitale bilder blir ”misbrukt” på Internett. Med et lite program fra Digimarc kan du legge inn et usynlig digitalt vannmerke i alle dine fotografier og bilder. Dermed er du svært ”beskyttet”.

Digital vannmerking
Publisert

Er du redd for at dine bilder skal komme på urettmessige hender? At det for eksempel stjeles kunstverk fra dine hjemmesider av folk som ikke respekterer åndsverkloven? At noen publiserer et av dine fotografier, uten å ha avtalt med deg på forhånd?

Løsningen er å vannmerke all grafikk som du lager og for eksempel legger ut på nettet, slik at det aldri er tvil om at du er opphavsmannen. Kommer du da over et bilde som har vært urettmessig brukt, vil vannmerket kunnet bevise din eiendoms- og opphavsrett.

Vannmerking vil ikke arrestere noen tyver eller koble ned deres PCer, men gjøre det mulig for deg på en enkel måte å beskytte deg mot misbruk.

Copyright

Det amerikanske firmaet Digimarc har allerede i noen år vært ute med en komplett og patentert løsning for digital vannmerking av punktgrafikk. Dels kan du laste ned programvare for digital vannmerking fra selskapets hjemmeside, dels kan du kjøpe tilleggstjenester hos Digimarc for å overvåke Internett mot misbruk.

Et digitalt vannmerke er usynlig for det blotte øye. Det gjemmes i de naturlige variasjonene som finnes i ethvert bilde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer