Din guide til mobilkjøp

Det er mange faktorer og mye teknologi i bildet når du skal kjøpe ny mobil. Her er hjelpen du trenger.

Publisert
Sist oppdatert

Selve ordet mobiltelefon er en grov underdrivelse når vi snakker om de mer moderne modellene, som i realiteten er småavanserte datamaskiner.

I tillegg til vanlig telefoni kan disse modellene gjerne brukes til å surfe nettet, lese e-post, ta bilder, høre musikk og radio, navigere og fuglene vet hva.

Prisen på en telefon er i stor grad avhengig av hva du vil at den skal klare, og hva den skal ha av tekniske innebygde dupeditter. Noe som betyr at du først bør kartlegge dine egentlige behov.

Forskjellige folk - forskjellige telefoner

Modellen din beste venn velger trenger slett ikke være den beste telefonen for deg - ganske enkelt fordi dere gjerne har forkjellige behov og bruksmønster.

Dersom vi først tar for oss telefonens form og utseende har du kanskje fått med deg at vi kan dele telefonene inn i tre typer: vanlige telefoner, klapptelefoner og skyvetelefoner.

En klapptelefon skjermer displayet og kan derfor være en god løsning for de som har telefonen liggende løs i veska blant nøkler og kulepenner. Ulempen med klapptelefoner er at de gjerne virker litt tykke og klumpete, noe som kan gjøre at de igjen ikke er like artige å gå med i lomma.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer