DAC for mobil

«Dingsen» på ledningen gir deg mye bedre mobil-lyd

Under tusenlappen for kraftig løft i musikken.

BEDRE LYD: Mange PC-brukere sverger til Audioquest Dragonfly for å få bedre lyd. Men den fungerer svært bra på mobilen også. Foto: Tore Neset
BEDRE LYD: Mange PC-brukere sverger til Audioquest Dragonfly for å få bedre lyd. Men den fungerer svært bra på mobilen også. Foto: Tore Neset Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kanskje er du fornøyd med lyden fra mobiltelefonen slik den er. Muligens er du tilfreds med ørepluggene som fulgte med i esken også.

Noen vil si at du ikke vet hva du går glipp av. Heldigvis trenger du ikke betale mer enn noen hundrelapper ekstra for å komme opp i eliteklassen på øret.

DAC-en er kilden til god lyd

Veien til bedre lyd går gjennom en DAC. De tre bokstavene står for «digital to analog converter» – på norsk digital til analog-omformer.

For uinnvidde er det en dings som gjør de digitale signalene fra mobilen eller PC-en om til musikk i hodetelefonene dine.

I alle mobiltelefoner, som i de fleste apparater som gir fra seg lyd i dag, sitter den allerede. Også i overgangsledningen mellom Apples Lightning-utgang og vanlige hodetelefoner.

Men kvaliteten kan være så som så.

Det er nemlig slik at lyden uansett til slutt skal ut gjennom en god, gammeldags forsterker. Det hjelper ikke om alt det digitale er perfekt (for det er det jo) dersom elektronikken som skal gjengi rytme, klang og stemmer, ikke er voksen for oppgaven.

Nordmenn tidlig ute

Allerede for fem år siden testet Dinside Pinell DAC mini, en liten boks som kunne kobles fra USB-porten på PC-en og inn i et stereoanlegg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer