Norgesferie

Dingsene du må pakke med i sommer

Mobilen er selvskreven, men hva annet bør du ha med på tur?

TRÅDLØS LYD: Spill musikk fra mobilen med en Bluetooth-høyttaler. Denne fra Ultimate Ears tåler dessuten vann. Foto: Pål Joakim Pollen
TRÅDLØS LYD: Spill musikk fra mobilen med en Bluetooth-høyttaler. Denne fra Ultimate Ears tåler dessuten vann. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommerferien nærmer seg med stormskritt. På grunn av coronaviruset har mange lagt om ferieplanene, mens for andre blir det kanskje ikke så annerledes enn de hadde tenkt. Uansett blir det antagelig norgesferie på de fleste av oss om ikke reiserestriksjonene endrer seg de neste ukene.

Uansett om du skal holde deg i nærområdet, reise langt, dra på stranda, i skogen eller på fjellet, være på båt eller i bobil - kommer du mest sannsynlig til å pakke med noe elektronisk utstyr i bagasjen.

Norgesferie

Fortell hvilke steder man bør besøke når man er på norgesferie!

Del din favoritt

Her er våre anbefalinger til dingser som kan komme godt med. ferien!

Nødlader

Nest etter selve mobilen, er en nødlader den viktigste dingsen du pakker med når du skal ut på tur. Hvis du ikke har planer om en frakoblet ferie, da.

(Skal du langt avgårde, for eksempel på fjellet, bør du riktignok ha muligheten til å ringe nødetater om nødvendig; kanskje en gammel «dum»-mobil kan være et alternativ? Med en slik har du også batteritid for mange dager, om ikke uker.)

Nødladere finnes i mange ulike varianter. Velg en liten med lav kapasitet for en dagstur (de er på typisk 3000 mAh), eller en stor med mye kapasitet om du skal være borte lengre. En lader på rundt 10.000 mAh kan lade mobilen rundt 3-4 ganger.

Noen steder får du kjøpt nødladere på opp mot 30.000 mAh. Er dere flere i familien som skal dele eller du har med både mobil, nettbrett og annet som trenger å lades, er det lurt med en skikkelig stor rugg.

Skal du i marka eller på fjellet i dagesvis uten mulighet for å lade opp nødladeren igjen, kan en solcellelader komme deg til unnsetning.

Vanntett deksel

Skal du befinne deg i nærheten av vann, er et vanntett deksel lurt å ha. Ikke bare om et uhell skulle skje. Noen vanntette deksler er også laget for at du skal kunne bade med dem. Kanskje du kan ta noen kule undervannsbilder i sommer?

Du får vanntette mobildeksler fra tilbehørsprodusenter som LifeProof og Catalyst. Såkalte mobilposer er også å få kjøpt, typisk under et ikke så kjent merkenavn hos din lokale elektronikkforhandler.

Fordelen med denne typen løsninger er at du ikke bare holder unna vann, men også sand.

Pass forresten på hvordan du oppbevarer mobilen når du er på stranda eller ute i sommervarmen. Den skal ikke legges i direkte sollys. La den ligge i veska eller mellom noen håndklær. Og blir den for varm: IKKE legg den i kjøleskapet!

Mobilstativ

TRIPOD: Med et slikt stativ som denne GorillaPod-en kan det bli enklere å få tatt fine bilder på ferieturen. Foto: Joby
TRIPOD: Med et slikt stativ som denne GorillaPod-en kan det bli enklere å få tatt fine bilder på ferieturen. Foto: Joby Vis mer

Apropos bilder, liker vi alltid å reise med et mobilstativ. Det gjør det lettere å fotografere motiver både med og uten mennesker.

Vi holder en knapp på Joby GorillaPod som lett kan bøyes slik at mobilen står stødig på ujevne overflater, men det finnes det hav av løsninger å velge mellom. De kan koste alt fra et par hundrelapper til godt over tusen kroner.

Selfiestang er fremdeles en greie, og selv om det utfordrer oss nordmenn å bruke den i sosiale settinger, kan det gi bedre bilder. Koster typisk en hundrelapp i elektronikkbutikken, og varer derfor ikke mer enn én sesong heller.

Trådløs høyttaler

Noen legger mobilen i et glass når de skal høre på musikk, men du får bedre lyd med en trådløs høyttaler. Disse fås kjøpt i alle ulike varianter, alt fra de små og billige til de store og dyre.

Det finnes mye bra å velge mellom, blant annet fra produsenter som Sony, Bose, JBL og Ultimate Ears.

Her får du ofte det du betaler for, og ikke minst – vekten du er villig til å drasse med deg rundt på tur. En koloss på seks kilo gir deg selvsagt mer fest og moro enn en diskret høyttaler du får plass til i sidelomma på sekken, men kanskje er det nettopp sistnevnte du faktisk tar med deg på tur.

Vi kommer for øvrig straks med test av flere partyhøyttalere, så følg med for anbefalinger!

Støydempende hodetelefoner

Ønsker du å stenge deg ute fra omverdenen for å få ro, er støydempende hodetelefoner redningen.

Du har klassikerne fra Sony (Sony WH-1000XM3) og Bose (NCH 700) som vil koste deg 3-4000 kroner. Er budsjettet på under tusenlappen, er Jabra Move Style definitivt verdt å vurdere, som vant vår test av rimelige hodetelefoner i fjor høst.

I senere tid har vi testet en rekke trådløse ørepropper, hvor Sennheiser Momentum True Wireless 2, Jabra Elite 75t (og 75t active) og AirPods Pro er blant våre nyeste favoritter. De kan fort også være mer behagelig å bruke i sommervarmen så ikke du blir så klam rundt ørene.

Lesebrett

Ønsker du ikke drasse med deg masse bøker i bagasjen, kan vi anbefale lesebrett! Med lesebrett kan du laste inn en haug med bøker og dessuten lese på en skjerm som er fullt lesbar også i strålende sol.

Kindles lesebrett er det mange som foretrekker, men det finnes flere andre gode alternativer. Les vår relativt ferske test av lesebrett fra mars.

Samleside: Alt til norgesferien

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer