Dingsene vi gleder oss til i 2015

Hvilke mobiler og andre dingser kan du begynne å spare til i året som kommer?

SMARTKLOKKE-FEBER? Med Apple Watch rett rundt hjørnet, kan smartklokka bli et enda hetere produkt i 2015. Foto: APPLE
SMARTKLOKKE-FEBER? Med Apple Watch rett rundt hjørnet, kan smartklokka bli et enda hetere produkt i 2015. Foto: APPLE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange grunner til å glede seg til et nytt år, men for oss teknoglade står antagelig nye dingser øverst på lista.

Neste uke går årets første store teknologimesse, CES, av stabelen i Las Vegas, og da kommer vi til å få et godt inntrykk av hva som blir de virkelige teknotrendene for 2015.

LES MER: Nye mobiler, nye TV-er og nye dingser - dette blir nyhetene i Las Vegas

Men det er allerede nå fullt mulig å gjette seg til hvilke produkter som blir årets viktigste, basert på tidligere lanseringer og rykter. Her er noe av det vi gleder oss mest til!

Treningsarmbånd

Av alle de ulike produktene innenfor ha-på-dingser, er det kanskje treningsarmbånd som har slått an mest, altså armbånd som kan måle skritt og andre aktiviteter.

På tampen av 2014 ble det lansert en rekke spennende armbånd som alle hadde til felles at de ikke kommer i salg før på nyåret.

MICROSOFT BAND: Microsofts treningsarmbånd tar pulsen din. Kjekt når du er ute og løper. Foto: MICROSOFT
MICROSOFT BAND: Microsofts treningsarmbånd tar pulsen din. Kjekt når du er ute og løper. Foto: MICROSOFT Vis mer


Vi gleder oss ekstra mye til å prøve Microsoft sitt første treningsarmbånd, Microsoft Band. Det byr på pulsmåling og kan kommunisere med telefonen, og blant annet forhåndsvise epost, lese SMS-meldinger og vise kalenderen direkte på armbåndet. Norsk pris og lanseringsdato er foreløpig ikke kjent, men på prisjakt.no kan vi se at det ligger inne til 2.195 kroner hos én forhandler.

Pulsmåling finner vi også i de nye aktivitetsmålerne til både Jawbone og Fitbit.

JAWBONE UP3: Jawbones treningsarmbånd kan også måle pulsen din, men har ingen skjerm du kan se den på.  Foto: JAWBONE
JAWBONE UP3: Jawbones treningsarmbånd kan også måle pulsen din, men har ingen skjerm du kan se den på. Foto: JAWBONE Vis mer


UP3 blir Jawbones mest avanserte treningsarbånd til nå. I tillegg til pulsmåling, kan det også måle luft- og hudoverflatetemperatur. Hver morgen måler UP3 hvilepulsen din rett før du står opp; et tegn på hvor god form du er i. Jawbone UP3 kommer i butikkene i begynnelsen av 2015 med en veiledende prislapp på 1479 kroner her til lands.

Fitbit Charge HR er i bunn og grunn Fitbit Charge med pulsmåling i tillegg. Da vi testet Charge før jul, konkluderte vi med at det var et av de aller beste treningsarmbåndene vi har testet til nå. Armbåndet vil koste 1.300 kroner når det kommer i salg på nyåret en gang.

Smartklokker

Mange trodde 2014 skulle bli smartklokkas år, og selv om flere av de store elektronikkprodusentene også kastet seg på trenden i løpet av året, oppnådde ingen av dem nevneverdig kommersiell suksess. Akkurat det overrasker oss imidlertid ikke.

LES KOMMENTAR: Problemet med smartklokker

APPLE-KLOKKA: Apple Watch kommer i en rekke forskjellige varianter med både metall- og plast-lenke. Foto: APPLE
APPLE-KLOKKA: Apple Watch kommer i en rekke forskjellige varianter med både metall- og plast-lenke. Foto: APPLE Vis mer


Mange forventer at Apples første smartklokke, Apple Watch, kommer til å få fart på sakene. Ikke fordi klokka skiller seg så spesielt ut, men på grunn av selskapets tidligere historikk med å begi seg inn i nye produktkategorier.

Apple Watch er som smartklokker flest, og kan kommunisere med mobilen din, i dette tilfellet en iPhone. Den skal også kunne brukes i treningssammenheng. Klokka kommer i en rekke forskjellige utgaver med flere ulike type lenker.

Apple-klokka skal komme i salg i begynnelsen av 2015, og vil koste fra 349 dollar, som omregnet med dagens kronekurs utgjør omtrent 2.300 norske kroner.

Ellers ser vi også frem til at Motorolas Android-smartklokke, Moto 360, blir tilgjengelig i Norge. Den ble egentlig lansert i 2014, men først over nyttår kommer den i salg i norske butikker. Prisjakt.no har den ute til rundt 2.300 kroner, men offisiell lanseringsdato er foreløpig ikke kjent.

DEN LEKRESTE TIL NÅ? Moto 360 har en svært elegant design. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
DEN LEKRESTE TIL NÅ? Moto 360 har en svært elegant design. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


SAMLESIDE:
Smartklokker

Mobiler

I 2014 var mobiler populært som aldri før, og mye tyder på at det ikke vil bli slutt på det med det første. Basert på tidligere lanseringer, er det imidlertid ikke så vanskelig å spå hva som blir de store mobilnyhetene i 2015:

FORTSATT VANNTETT? Om Xperia Z3 får en oppfølger, blir det trolig også en vanntett telefon. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
FORTSATT VANNTETT? Om Xperia Z3 får en oppfølger, blir det trolig også en vanntett telefon. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
HTC ONE: HTCs Android-toppmodell er blant de mest stilige. Blir nykommeren like pen? Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
HTC ONE: HTCs Android-toppmodell er blant de mest stilige. Blir nykommeren like pen? Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


  • Sony Xperia Z4: Sony pøser ut nye toppmodeller en gang i halvåret, og oppfølgerne til fjorårets suksessmobiler Xperia Z3 og Z3 Compact skal allerede være klare. Xperia Z4 og Xperia Z4 Compact kan bli avduket på CES-messen denne måneden, og vil trolig komme med kraftige spesifikasjoner.
  • LG G4: LG kommer på et eller annet tidspunkt til å erstatte LG G3 med en ny og bedre modell, og det blir antagelig LG G4. Den store nyheten her ventes å være at den får en penn som Samsungs Galaxy Note-serie.
  • Samsung Galaxy S6: Samsung hadde ikke like stor suksess med fjorårets toppmodell, Galaxy S5, som de håpet på. Så det er ekstra store forventninger til oppfølgeren, Galaxy S6. Selskapet skal visstnok ha gått tilbake til tegnebordet for å gi toppmodellen en ny og mer eksklusiv design.

  • HTC One M9: HTC vil også lansere en ny toppmodell til å følge opp HTC One M8. Skal vi tro ryktene, blir det en heftig 5 tommers mobil med 20-megapiksel kamera. Selskapet har også antydet at de vil slippe et treningsarmbånd, som skal kunne brukes sammen med telefonen.
  • Nye iPhone-er: Mobil-nyheter fra Apple kommer nok ikke før til høsten, og da blir det mest sannsynlig oppfølgere til iPhone 6 og 6 Plus som står på agendaen. Det spekuleres også i om selskapet kommer til å lansere en mindre iPhone som selges sammen med de to større variantene, da en del brukere fremdeles foretrekker de hendigere modellene.
  • Microsoft Lumia 1020-oppfølger: Microsoft har satset hardt på billigere mobiler den siste tida, men lite ville tilfredsstilt Windows Phone-fansen mer om de kom med en oppfølger til kameramobilen Lumia 1020, som er fra høsten 2013. Det har blitt spekulert i om at Lumia 1030 er på vei, og om så blir tilfelle, vil den garantert få et skikkelig heftig kamera.

Nettbrett

BLIR DEN ENDA STØRRE? Ryktemakerne vil ha det til at iPad Air får en storebror i løpet av året. Foto: KIRSTI ØSTVANG
BLIR DEN ENDA STØRRE? Ryktemakerne vil ha det til at iPad Air får en storebror i løpet av året. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Nettbrett-salget bremset opp i 2014, og noen hevder til og med at nettbrettets tid er forbi, ettersom folk heller vil ha store mobiler og slanke bærbare pc-er. Men det betyr ikke at det kommer nye nettbrett i 2015, men kanskje må produsentene tenke nytt.

Markedsleder Apples tiltak skal være å lansere en enda større iPad kalt iPad Pro, med 12 tommers skjerm. Denne blir trolig myntet på profesjonelle brukere fremfor vanlige forbrukere, men det gjenstår å se hva det i så fall vil bety hva gjelder spesielle funksjonalitet. Det spekuleres i både 4K-oppløsning og en egen stylus-penn à la Microsoft Surface.

LES OGSÅ: Nå kjøper vi PC-er igjen

PC-er

At Microsoft lanserer Windows 10 blir kanskje den største nyheten på PC-fronten i 2015. Den nye Windows-versjonen er laget spesifikt for å rette opp i Windows 8-fiaskoen, og blant annet gjør startmenyen comeback.

I tillegg kommer Intel for fullt med sin nye Core M-familie med prosessorer som vil bane vei for en vifteløs fremtid på PC-fronten. Vi kan dermed forvente enda tynnere bærbare PC-er som likevel gir både høy ytelse og lang batteritid.

Den store hurven av modeller er ventet i starten av året, så følg med!

LES OGSÅ: Kraftige PC-er blir lydløse

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer