Diskuter med stil i nyhetsgrupper

Som de andre tjenestene på Internett, har også nyhetsgruppene sin egen kultur og sine egne "kjøreregler". Noen av disse gjelder for Internett generelt, mens andre gjelder spesielt ved bruk av nyhetsgruppene.

Husk at de som leser meldingene dine også er mennesker - med følelser og egne meninger.
Husk at de som leser meldingene dine også er mennesker - med følelser og egne meninger. Vis mer
Publisert

Når du er ny bruker av et kommunikasjonsmedium, gjelder det å sette deg inn i både uskrevne og nedtegnede regler. Dette for at kommunikasjonen skal gå så effektivt og strukturert som mulig, men også for at du ikke skal irritere eller tråkke andre på tærne.

For det første: Er du en ny nyhetsgruppe-bruker, finner du nyttig veiledning i Usenet-gruppen news.announce.newusers. Informasjonen i denne gruppen oppdateres stadig, slik at du til enhver tid har tilgang til siste nytt innen råd og vink.

Diskusjonenes ABC

For å gjøre bruken av nyhetsgruppene så enkel og trivelig som mulig, er det også lurt å følge disse tipsene:

Bruk emnelinjer (eng. "subject lines") som er så beskrivende som mulig når du poster et innlegg. Slik blir det lettere for både deg og andre å finne frem til de innleggene du måtte være interessert i å lese eller svare på.

Pass på at innlegget ditt faktisk passer inn i den gruppen du poster det til.

Hold lengden på meldingene nede. Skriver du et innlegg som kommer til poenget relativt raskt, er du sikret at flere vil lese det enn om du utbroderer. Samtidig er det ikke fair å ta opp unødvendig mye plass på servere ved å poste "monster-innlegg".

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer